Možno pripomienkovať zámer Danubia Parku

10.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zámer výstavby nového medzinárodného strediska športu, rekreácie a cestovného ruchu Danubia Park možno pripomienkovať do 27. augusta. Dovtedy je zverejnený v priestoroch pracoviska Služby občanom na prízemí magistrátu na Primaciálnom námestí.

Písomné pripomienky môže verejnosť doručiť na odbor posudzovania vplyvov na životné prostredie na ministerstvo životného prostredia.´

Moderné stredisko medzinárodného športu, turizmu a cestovného ruchu Danubia Park v bratislavskej mestskej časti Čunovo plánuje spoločnosť Danubia Invest začať stavať v roku 2009. Výstavba nového športovo-relaxačného areálu na ploche približne 220 hektárov v okolí Čunovskej hate od Poldra až k maďarským hraniciam by mala trvať päť rokov, areál by teda mal byť hotový v roku 2014. Investori chcú využiť jedinečnú polohu lokality vzhľadom na medzinárodné väzby Slovensko - Maďarsko - Rakúsko.

Nový areál by mal ponúkať športové možnosti na otvorených priestranstvách aj v prekrytých multišportových halách, taktiež dostatok ubytovacích kapacít či stravovacích možností. Areál ponúkne rehabilitačno-relaxačnú vybavenosť, možnosti pre kultúrne a spoločenské vyžitie, obchodné mólo a služby.

Záujemcovia budú môcť navštíviť aj skanzen Podunajskej kultúry s objektmi tradičnej podunajskej architektúry, v ktorých sa budú predvádzať tradičné remeslá. Náučný botanický park predstaví krásy a zvláštnosti flóry tohto územia. K spestreniu pobytu by mala prispieť aj biofarma s ustajnenými alebo voľne pobehujúcimi domácimi zvieratami. Súčasťou areálu budú aj detské ihriská a ďalšie atrakcie.

(sita)
Páčil sa vám článok?