HLASUJTE: Koho by ste chceli za primátora Bratislavy?

14.9.2022
0

Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Páčil sa vám článok?

Kandidáti na primátora Bratislavy sú už známi. V októbrových komunálnych voľbách (sobota 29. októbra) sa o tento post bude uchádzať deväť ľudí, osem mužov a jedna žena. Koho by ste volili vy? Hlasujte v našej ankete.

O hlasy voličov sa uchádza doterajší primátor Matúš Vallo, kandiduje za stranu Team Bratislava. V roku 2018 zvíťazil s výrazným náskokom pred Václavom Mikom a Ivom Nesrovnalom. Vallo získal 36,5 percenta hlasov, Mika 22,9, Nesroval 18,4.

Medzi hlavných Vallových konkurentov v nadchádzajúcich voľbách určite patrí trojnásobný starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý. Voľby tu vyhral v rokoch 2010, 2014 aj 2018. Je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina.

Na primátora Bratislavy bude v jesenných komunálnych voľbách kandidovať aj súčasný prednosta staromestského miestneho úradu Martin Mlýnek. Je kandidátom koalície strán OKS, OĽANO, NOVA a Zmena zdola. Chce byť pravicovou a transparentnou alternatívou pre Bratislavu.

Ďalším kandidátom je známy kuchár Miroslav Heredoš. Kandiduje za stranu Národná koalícia/Nezávislí. V minulosti pôsobil vo funkcii krajského predsedu hnutia Republika exkotlebovca Milana Uhríka.

Za Kotlebovu ĽSNS zas kandiduje spevák repeťáckych evergreenov Martin Jakubec. Na primátora kandidoval aj v roku 2018, no z kandidatúry nakoniec odstúpil.

O kreslo primátora Bratislavy sa uchádza aj herečka Milena Minichová. Tá okrem toho kaniduje aj na starostku Starého Mesta, kde i býva. Hlavné mesto Slovenska jej zrejme prirástlo k srdcu najmä v dospelosti, keďže je rodáčkou z Košíc, kde študovala i na konzervatóriu (základnú školu absolvovala v Humennom). Minichová je kandidátkou Strany moderného Slovenska, ktorú založil bývalý predstaviteľ Mečiarovho HZDS Milan Urbáni.

Za stranu Život  - Národná strana kandiduje teológ a historik Miroslav Vetrík, organizátor Korunovačných slávností v Bratislave.

Zostávajúcimi kandidátmi sú Peter Poláček a Andrej Trnovec. Ten kandiduje za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku. 

Hlasovanie už bolo ukončené.

(ms)

Páčil sa vám článok?