VIDEO a FOTO Primátor Vallo: Sám to nedám, aby sa Bratislava nevrátila sa do starých koľají, potrebujem svoj tím poslancov

13.9.2022

Zdroj: Team Bratislava

Páčil sa vám článok?

S nami môžu mať občania istotu, že Bratislava bude vždy na prvom mieste. Vyhlásil to primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý v utorok odštartoval kampaň mestskej strany Team Bratislava pre jesenné komunálne voľby. Volebný program reflektuje na viaceré výzvy nasledujúceho obdobia.

Mestská strana, ktorej je Matúš Vallo predsedom, nominuje kandidátov na starostov štyroch mestských častí a 110 kandidátov na pozície mestských, miestnych a župných poslancov. Team Bratislava kandiduje v koalícii so stranami Progresívne Slovensko a Sloboda a Solidarita.

“Na magistrát som prišiel s plánom, tímom a s vašou silnou podporou vo voľbách. Zmenili sme prístup k mestu, obnovili atmosféru dôvery a spolupráce, nezaťažovali sme verejnosť hádkami, korupčnými škandálmi alebo prestrelkami s názorovými oponentmi, ako to bývalo v minulosti a nechceme, aby sa to po voľbách zase otočilo,” vyhlásil dnes na tlačovej besede pred Primaciálnym palácom Matúš Vallo.
Vallo zdôraznil, že v Bratislave sa v októbrových voľbách bude rozhodovať o tom, či sa mesto vráti do starých koľají, kedy na prvom mieste boli záujmy silných hráčov v pozadí alebo bude pokračovať smerom, ktorým sa podľa jeho slov Bratislava uberá posledné štyri roky - starostlivosťou o mesto, transparentnými vzťahmi, skvalitňovaním verejného priestoru a trpezlivým riešením skutočných a zložitých problémov. Tvrdí, že tie nie sú o tom, že každým rozhodnutím vyhovie všetkým, ale o tom, že vo výsledku z toho budú mať všetci osoh.  "Od tých najmenších vecí a detailov, ktoré sa v Bratislave zvykli prehliadať, až po ťažké a veľké veci, na ktoré iní primátori a iné vedenia mesta nenašli odvahu," poznamenal Vallo. Sľubuje spoluprácu bez hádok a férovú komunikáciu s obyvateľmi. Úlohou bude zároveň previesť mesto ďalšími krízami vrátane aktuálnej energetickej krízy.

Zdroj: nc

Zdroj: nc

V jeho tíme sú už "zabehnutí" komunálni politici ako viceprimátorka Tatiana Kratochvílová, poslanec Adam Berka či Jakub Kuruc,ale aj nové tváre.

Viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová vyzdvihla, že uplynulé volebné obdobie sa nieslo v atmosfére spolupráce či otvorenej komunikácie. “Namiesto konfliktov sme sa štyri roky venovali hľadaniu konsenzu, budovaniu korektných vzťahov, slušnosti a profesionálnej práci. Matúš Vallo dokázal získať aj pri náročných témach ako parkovacia politika, či  transformácia mestských podnikov širokú názorovú zhodu v zastupiteľstve," konštatovala Antalová Plavuchová.

Zdroj: nc

​Viceprimátorka Lenka Plavuchová Antalová

Spolu so svojím tímom kandidátov na starostov a tiež miestnych, mestských a krajských poslancov deklaruje, že chce postupne a trpezlivo zlepšovať kvalitu života Bratislavčanov. "Aj ďalej potrebujem mať pri sebe môj tím ľudí, ktorí to cítia rovnako a o ktorých sa môžem kedykoľvek oprieť. Preto máme mestskú stranu Team Bratislava a skvelých kandidátov na poslancov aj starostov. Kto bude voliť’ mňa, mal by voliť aj ich, pretože iba v spolupráci s nimi budú môcť pokračovať všetky pozitívne zmeny," dodal súčasný primátor s tým, že v tíme má skúsených komunálnych politikov, ale aj nové mená a tváre, ktorí sa rozhodli vstúpiť do komunálnej politiky ako Matúš Čupka, Petra Hudáková či Oskar Dvořák. 

Zdroj: Team Bratislava

Mestská strana ​Team Bratislava s predsedom strany Matúšom Vallom dnes odštartovali kampaň v rámci komunálnych volieb.

O post primátora Bratislavy sa uchádza deväť kandidátov, z toho osem mužov a jedna žena. O post sa opätovne uchádza Matúš Vallo kandidujúci za koalíciu strán Team Bratislava, SaS a PS. Kandidatúru ohlásil tiež súčasný starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, ktorý je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina. O hlasy voličov chce zabojovať i prednosta staromestského miestneho úradu Martin Mlýnek s podporou strán OKS, OĽANO, NOVA a Zmena zdola. Ako kandidát strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti kandiduje Miroslav Heredoš.  

(nc)

Páčil sa vám článok?