VIDEO: Predstavitelia mesta sa s našimi peniazmi hrajú ako deti! Starosta Kusý chce vymeniť Valla v kresle primátora

24.8.2022

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Primátor Matúš Vallo má konkurenciu. Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý chce kandidovať za primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii.

Dôvod rozhodnutia kandidovať je podľa slov Kusého jednoduchý. Kusý tvrdí, že pôvodne nemal ambíciu kandidovať, inak by začal s kampaňou už začiatkom roka. Podľa jeho slov čakal, že príde niekto, kto sa postaví ako silný protikandidát súčasnému vedeniu Bratislavy a on bol pripravený ho podporiť, čo sa nestalo. "Posledné dni a týždne ma žiadajú známi aj neznámi, predstavitelia politických strán aj kolegovia, aby som sa postavil primátorovi hlavného mesta. Team Vallo nám ukradol Bratislavu. A toto nie sú silné slová. Toto je moje presvedčenie,“ povedal Kusý, že je pripravený kandidovať na primátora hlavného mesta. Kusého bude vo voľbách podporovať Sme rodina či KDH. Je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina.

Poukázal na to, že hlavné mesto malo najviac financií v histórii, a to na základe zvýšených daní, príjmov od štátu, poplatku za rozvoj či parkovacej politiky, avšak sú preč. Namiesto veľkých rozvojových projektov, ktoré metropola potrebuje, má podľa neho výsadbu kvetov, namiesto rozvoja má opravy ciest a dočasné riešenia a namiesto "skutočnej práce úžasné PR." V tejto súvislosti kritizuje aj navýšenie počtu zamestnancov magistrátu o 400 ľudí. Predstavitelia mesta sa pod Vallovým vedením podľa Kusého hrajú s peniazmi občanov ako deti.

Kusý žiada realizáciu dôležitých projektov, vrátane dopravných. Dôraz pritom kladie na chýbajúcu diskusiu a dialóg. Tie ponúka napríklad aj o alternatívnej trase električky, ktorú navrhuje súčasné vedenie hlavného mesta popred novú budovu SND.

Kusý pri ohlásení svojej kandidatúry hovorí o tom, že Bratislavčania by za parkovanie nemali platiť. Tvrdí, že je to v rozpore s novými pravidlami parkovacej politiky, ktoré presadil Matúš Vallo. Parkovaciu politiku ako takú zrušiť nechce, ale tvrdí, že platiť za parkovanie pre Bratislavčanov nie je tá správna cesta. Súhlasí však s reguláciou parkovania, ktorú treba nastaviť dobre v celom meste dovtedy, kým vstúpi do platnosti zákon zakazujúci parkovanie na chodníkoch.  "Musíme nabrať rýchlosť a vyznačiť parkovacie miesta tak,aby bolo možné parkovať aj po tomto termíne, ale predovšetkým musíme zvýhodniť Bratislavčanov. Nie je možné, aby sa mestské časti začali deliť na viacero zón, a teda keď idem v rámci Starého Mesta, Nového Mesta, Petržalky  a pár ulíc ďalej, budem za parkovanie platiť," konštatoval Kusý. Podľa Kusého je tiež potrebné, aby sa fungovanie v meste pre Bratislavčanov zlacnilo, keďže aj pre zdražovanie nastanú ťažké časy.

Zdroj: nc

​Rudolf Kusý ohlásil kandidatúru spolu s jeho podporovateľmi a straníckymi kolegami.

Zdroj: nc

Zdroj: nc

​Oznámenie Kusého kandidatúry sa konalo v priestoroch pred budovou Slovenského národného divadla na Pribinovej. Podľa Kusého toto miesto vybral preto, pretože nesúhlasí s trasovaním električky do Ružinova popred SND, ako to presadzuje primátor Matúš Vallo.

Súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo chce svoj post v tohtoročných voľbách obhájiť. Vallo je zároveň predsedom novej mestskej strany Team Bratislava. Tá spoločne so stranou SaS a hnutím Progresívne Slovensko vytvorila predvolebnú koalíciu. Kandidatúru ohlásil aj niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš. Záujem o kandidatúru prejavil aj súčasný prednosta miestneho úradu v bratislavskom Starom Meste Martin Mlýnek. Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

(nc)

Páčil sa vám článok?