FOTO: V Záhorskej Vsi zasahovali slovenskí aj rakúski hasiči - zatopená dodávka tu blokovala kompu!

10.1.2022

Zdroj: Nikola Vaňková

Páčil sa vám článok?

Hasiči boli včera, teda v nedeľu 9. januára krátko pred 19.00 hod. privolaní k vodnému toku rieky Morava v katastri obce Záhorská Ves, okres Malacky. Po príchode na miesto bolo zistené, že vo vodnom toku sa nachádza čiastočne zaplavené motorové vozidlo, ktoré čiastočne blokuje nájazd na kompu slúžiacej ako slovensko - rakúsky hraničný priechod.

"Ďalším vykonaným prieskumom bolo zistené, že vozidlo sa nachádza dva metre od nájazdovej plochy kompy a tvorí tak prekážku v jej premávke. Osobám sa z vozidla podarilo vyliezť ešte pred príchodom hasičov. Na pomoc s vytiahnutím vozidla prišli aj kolegovia z Rakúska (FF Angern a Stiellfried) na člne, nakoľko išlo o zásah v priestore hraničného priechodu," uviedli k spoločnej akcii zástupcovia Hasičského a záchranného zboru SR na sociálnej sieti. 

"Zasahujúci hasiči vozidlo stabilizovali a zamedzili tak jeho ďalšiemu pohybu a zabezpečili manipulačný priestor pre ťažkú techniku, pomocou ktorej bolo vozidlo vytiahnuté z vodného toku na breh. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Malaciek a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách," dodali hasiči.

Zdroj: Nikola Vaňková

​Viac fotografií nájdete v našej galérii: 

​(ars)

Páčil sa vám článok?