SHMÚ: Teplota môže v noci miestami klesnúť na mínus 15 stupňov Celzia - ako bude v Bratislave?

8.1.2022

Zdroj: FB W.P.H.

Páčil sa vám článok?

V niektorých okresoch na severnom a strednom Slovensku môže teplota v noci zo soboty na nedeľu (9. 1.) klesnúť na mínus 15 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Mínusové teploty boli počas dňa aj v Bratislave a v priebehu noci by mali ešte poklesnúť...

Výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami vydali meteorológovia pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Spišská Nová Ves a Rožňava od 3.00 h do 8.00 h. Meteorológovia poznamenali, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. V Bratislave boli denné teploty počas soboty okolo nuly až mínus jedného stupňa Celzia a očakáva sa, že počas noci poklesnú na mínus štyri až päť stupňov.

V okrese Michalovce pretrváva hrozba z topiaceho sa snehu a dažďa. SHMÚ preto vydal hydrologickú výstrahu druhého stupňa. "V dôsledku spadnutých zrážok, topenia snehovej pokrývky na území západnej Ukrajiny očakávame ešte vzostup vodnej hladiny na toku Latorica na úrovni druhého stupňa povodňovej aktivity," dodali meteorológovia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?