V Miloslavove to vrie - mládež sa tlčie na ulici, padajú vyhrážky smrťou a pred domom "agresorky" má byť v nedeľu protest!

7.1.2022

Zdroj: koláž abn - Google Maps a FB

Páčil sa vám článok?

Do redakcie nám prišla kópia videa, ktoré bolo zverejnené na sociálnej sieti a je na ňom vidno partiu mladých ľudí z Miloslavova ako slovne a potom aj fyzicky napádajú tínedžerku, ktorá pravdepodobne bola účastníčkou šikany 11-ročnej Andrejky zo dňa 2. januára 2022. Vyzerá to, že mládež z obce sa rozhodla zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, čo určite nie je dobré!

Na 27-sekundovom videu, ktoré nebudeme pre jeho citlivý a vulgárny obsah zverejňovať, je vidno tmavovlasé dievča v bielej mikine, ktoré strká rukami a udiera päsťami do chrbta o čosi staršiu a vyššiu tínedžerku, ktorú obviňuje z toho, že zbila jej kamarátku. Následne sa čelom k staršiemu dievčaťu postaví mladý muž vo veku okolo 18 rokov, ktorý tvrdí, že je bratrancom napadnutého dievčatka, ktorému boli dolámané rebrá, pričom sa tínedžerke vyhráža, že si to odpyká trikrát horšie. Opäť sa ukazuje, že násilie plodí len ďalšie násilie a situácia v Miloslavova nie je po nedávnom incidente, ktorý prešetruje polícia ani zďaleka pokojná, ale skôr naopak. 

Sociálne siete sa v posledných dňoch v súvislosti s medializovaným prípadom opitej, zneužitej a skrvavenej Andrejky z Miloslavova rôznymi reakciami a komentármi vyzývajú k fyzickej odplate voči skupine zainteresovaných tínedžerov, čo sa podľa videa, ktoré máme k dispozícii, už aj začalo diať. Na internete nie je núdza o reakcie typu: "Ak by ste toto urobili môjmu dieťaťu, tak vás vlastnými rukami pozabíjam." Vyhrážok smrťou bolo toľko, že musela byť zablokovaná možnosť diskusie k prípadu nielen na oficiálnych stránkach polície, ale obmedzili ju aj na FB stránke Obce Miloslavov. Starosta obce Milan Baďanský i ďalší zástupcovia obce jednoznačne odsúdili násilný incident, ku ktorému došlo v ostatnú nedeľu: „Všetci veríme, že tento čin bude riadne vyšetrený a voči agresorom a ostatným zodpovedným osobám bude vyvodená zodpovednosť. Orgány obce spolupracujú pri vyšetrovaní prípadu s políciou, ktorú starosta požiadal o zvýšenú hliadkovú činnosť. Obec sa zároveň dištancuje od akéhokoľvek prejavu agresie a nenávisti a žiada občanov, aby zvážili dopad ich verejných prejavov najmä na sociálnych sieťach, ku ktorým majú prístup aj maloletí." 

​Napriek tomu sa však objavila na Facebooku výzva k účasti verejnosti na proteste, ktorý by sa mal konať v nedeľu pred domom "agresorky", pričom na pozvánke bola uvedená presná adresa, ako aj fotografia spomínaného domu či tínedžerky, ktorá mala byť súčasťou partie podozrivej z násilia voči maloletej Andrejke. "Nie je vylúčené, že v priebehu dnešného dňa, na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov, dôjde k prekvalifikovaniu, respektíve rozšíreniu trestného stíhania aj o ďalšie trestné činy," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Mgr. Michal Szeiff, podľa ktorého sa policajti aj naďalej intenzívne zaoberajú vyšetrovaním okolností medializovaného prípadu, ku ktorému došlo dňa 02.01.2022, v areáli objektu v obci Miloslavov. 

„Zároveň sa v súvislosti s týmto prípadom zaoberáme aj podozrením zo spáchania trestného činu podnecovania. Toho sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom. Pripomíname, že na území celej Slovenskej republiky je aj naďalej platný zákaz zhromažďovania sa v počte nad 6 osôb okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti! Verejnosť v tejto súvislosti vyzývame, aby aktuálne platné pandemické opatrenia dodržiavali," uviedol policajný hovorca na margo pokusu uskutočniť v Miloslavove túto nedeľu spomínané protestné zhromaždenie. 

(ars)

  

Páčil sa vám článok?