FOTO: Rýchlik Tatran z Košíc do Bratislavy narazil do nákladného auta Tatra, ktoré bolo našťastie prázdne...

11.9.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj

Páčil sa vám článok?

Rýchlik z Košíc do Bratislavy sa pri obci Letanovce v okrese Spišská Nová Ves zrazil s nákladným autom, ktoré dostalo na železničnom priecestí poruchu. Posádka stihla z vozidla vyskočiť. Na prvom vozni vlaku sa v dôsledku nárazu rozbilo sklo, jedna osoba tam utrpela zranenia. Doprava bola na danom úseku prerušená.

K nehode malo podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča prísť v sobotu ráno o 9.10 h - išlo o rýchlik 604 Tatran. Doprava bola nahradená autobusmi. Cestujúci musia rátať s meškaním vlakov, pretože k zrážke došlo na hlavnom železničnom ťahu. "Jedna osoba bola zranená a ďalšia bola v dôsledku šoku prevezená do nemocnice," priblížil Kováč.

"Pravdepodobne došlo k poruche vozidla na priecestí. Vodič ešte z neho stihol vyskočil a nejakým spôsobom sa snažil mávať na rušňovodiča. Avšak tam je rýchlosť 100 kilometrov za hodinu, čiže on nedokáže zabrzdiť na krátkej vzdialenosti," poznamenal Kováč.

Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj

​Polícia SR na svojom Facebooku uviedla, že k dopravnej nehode došlo v katastri obce Spišské Tomášovce a najviac poškodené bolo nákladné motorové vozidlo TATRA. Rušňovodič a vodič motorového vozidla boli podrobení dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Vlaková a cestná doprava bola v tomto úseku úplne zastavená a na miesto dorazili  všetky záchranné zložky.

(TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie