ZSSK v rámci týždňa mobility zníži ceny cestovných lístkov na polovicu

10.9.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Národný železničný dopravca ponúka v rámci 20. ročníka Európskeho týždňa mobility cestujúcim 50-percentné zľavy na cestovanie vo vlakoch Os a Rex a bezplatnú prepravu bicykla. Cieľom kampane je totiž upozorniť na potrebu zníženia emisií oxidu uhličitého.

Emisie oxidu uhličitého znamenajú pre environment naozaj alarmujúci problém. Svedčí o tom aj varovanie Svetovej meteorologickej organizácie, že ak nedôjde k zníženiu emisií CO2 a ďalších skleníkových plynov, bude to mať pre našu planétu fatálne následky. Začiatkom tohto roku sa v dôsledku protipandemických opatrení dočasne znížila mobilita obyvateľstva, čo priaznivo prispelo nielen k čistejšiemu ovzdušiu. "ZSSK ako národný dopravca si už tradične pripravila atraktívne 50 % zľavy pre svojich cestujúcich od 16. do 22. septembra v 2. vozňovej triede vo všetkých osobných vlakoch a regionálnych expresoch na území Slovenska. Nezabúdame ani na cyklistov a počas týždňa mobility im ponúkame možnosť prepraviť bicykel bezplatne," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Železničná spoločnosť zároveň upozorňuje, že preprava bicykla je možná bez cestovného lístka, no len do naplnenia kapacity vlaku. Po jej naplnení môže zamestnanec ZSSK s ohľadom na bezpečnosť odmietnuť naloženie ďalšieho bicykla.
Lístok je možné zakúpiť iba počas trvania akcie od 16. do 22. 9. 2021 v ktorejkoľvek pokladnici ZSSK, na tratiach TEŽ a OŽ prostredníctvom SMS predaja ZSSK (SMS číslo 2233), vo vlaku u sprievodcu, prostredníctvom internetovej verzie e-shopu ZSSK na www.zssk.sk – pri nákupe je potrebné zvoliť zľavu „EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY“. pri platbe kreditom zo Zákazníckeho konta ZSSK ID je možné uplatniť aj ďalšiu zľavu využitím bonusového kreditu a cez mobilnú aplikáciu Ideme vlakom.

(ts)

Páčil sa vám článok?