Spevák Miroslav Žbirka cestoval vlakom do Liptovského Mikuláša a skončil v Štrbe poriadne vytočený!

6.9.2021

Zdroj: koláž abn - FB Miroslav Žbirka

Páčil sa vám článok?

"Tak som chcel do Liptovského Mikuláša a skončil som v Štrbe. Ďakujem Leo Expres za skvelé služby," napísal s patričnou dávkou irónie na sociálnu sieť počas pondelkovej noci - populárny slovenský spevák Miroslav Žbirka, ktorý dlhodobo žije v Prahe. Dôvod prečo nemohol vystúpiť tam, kde chcel a potreboval, vás možno pobaví, no jeho poriadne naštval!

Miroslav Žbirka alias Meky sa s nočnou nepríjemnosťou pri plánovanom presune vlakom z Prahy do Liptovského Mikuláša podelil so svojimi priaznivcami na sociálnej sieti a jeden z nich mu napísal, že to má brať ako zážitok, na čo mu spevák odpísal: "O tretej ráno si takéto zážitky neužijem." Čo sa vlastne stalo? Žbirka v sprievode svojej manželky Kataríny, ktorá je zároveň aj jeho manažérkou nasadli v nedeľu o 19:42 v Prahe na vlak, ktorým sa plánovali presunúť do Liptovského Mikuláša, kde má dnes večer v miestnej synagóge odohrať spevák koncert v rámci podujatia Mosty Gerashim 2021 pri príležitosti 30. výročia vzniku Vyšehradskej skupiny. Okrem neho sa na akcii má predstaviť aj speváčka Eva Farna, ktorej korene siahajú do Poľska a maďarsko-slovenská dvojica Zoltán Zumi Bohuš & Andor Buják. Vlakovej súprave sa však na stanici v Liptovskom Mikuláši, kde mali plánovaný príchod v čase 2:13 h zatiaľ z neznámych dôvodov zablokovali dvere a tak spevák s manželkou nemohli vystúpiť a podarilo sa im to až na ďalšej zastávke - konkrétne v Štrbe. 

S otázkami na príčiny tohto nečakaného technického zlyhania vlaku sme sa mailom obrátili aj na českého prepravcu - spoločnosť Leo Expres, odkiaľ nám poslali automatickú odpoveď, že sa našim podnetom bude ich zákaznícke oddelenie v čo najkratšom čase zaoberať. Predpokladáme, že podobne reagovali aj na sťažnosť samotného speváka, ktorý sa napokon rozhodol urobiť dopravcovi "reklamu" prostredníctvom sociálnej siete. Na ich FB stránke sme však našli viacero podobných negatívnych skúseností cestujúcich s ich službami, takže asi to, čo dnes v noci zažili manželia Žbirkovci nebolo nič neobvyklého. "Situace nás velice mrzí a prověřujeme, co se přesně přihodilo, proč se dveře neotevřeli. Všem dotčeným cestujícím se omluvíme, včetně pana Žbirky," napísali nám prostredníctvom sociálnej siete zástupcovia prepravnej spoločnosti Leo Expres. Medzi Slovákmi, ktorí Mirov status čítali sa našlo viacero Tatrancov ochotných ho hoci aj uprostred noci zo Štrby do Liptovského Mikuláša odviezť vlastným autom. Jedným z nich bol napríklad aj známy televízny reportér Ján Tribula. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?