Polícia vo veci úniku kyseliny na diaľničnom odpočívadle vedie trestné stíhanie

3.8.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia začala vo veci utorkového úniku kyseliny chlorovodíkovej z rakúskej cisterny na diaľničnom odpočívadle D1 Zeleneč v smere do Bratislavy trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu porušovania ochrany vôd a ovzdušia.

Z cisterny uniklo podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej zhruba 800 litrov tekutiny. Pri kontrole vodiča a nákladu neboli zistené žiadne nedostatky.  "Polícia odobrala dve chemické vzorky z pôdy a obsah cisterny, tie budú podrobené znaleckému skúmaniu. Prípad zostáva naďalej v štádiu preverovania. Trestná sadzba je v danom prípade jeden rok," uviedla.  

Na mieste zasahovali hasiči z hasičskej stanice Trnava a Bratislava–Dúbravka so šiestimi kusmi  techniky, ktorí sa, ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR v Trnave Lena Košťálová, snažili zamedziť úniku nebezpečnej látky z výtlačného hrdla cisterny. Unikajúcu látku odčerpali do banerov. Pri zásahu sa nezranila žiadna osoba a nebolo ohrozené životné prostredie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?