VIDEO: Vo veku 81 rokov zomrel Milan Lasica - takéto bolo jeho posledné vystúpenie...

18.7.2021

Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Páčil sa vám článok?

Slovensko v nedeľu večer zastihla mimoriadne smutná správa o úmrtí Milana Lasicu. Ako informoval denník SME, legendárny herec odpadol na výročnom koncerte Bratislava Hot Serenaders a oživiť sa ho už nepodarilo.

Vo veku 81 rokov v nedeľu zomrel obľúbený komik, herec a spevák Milan Lasica. Informáciu priniesol dnes večer denník SME, ktorému to potvrdil zdroj blízky Bratislava Hot Serenaders.

Ich spoločné vystúpenie malo byť oslavou, ale skončilo sa veľmi smutne... 

Ako uviedlo SME, Lasica práve vystupoval spolu s orchestrom na ich výročnom koncerte v bratislavskom Štúdiu L+S, keď počas interpretácie piesne odpadol, oživiť sa ho už nepodarilo. Bratislava Hot Serenaders oslavovala v L+S tridsiate výročie svojho vzniku a spolu s Milanom Lasicom si pripomenuli dvadsiate výročie od vydania albumu Ja som optimista.

Zdroj: FB R.V.

​Možno posledná fotografia Milana Lasicu, ktorá vznikla počas jeho nedeľného vystúpenia...

K úmrtiu Milana Lasicu sa na sociálnej sieti vyjadrila prezidentka SR Zuzana Čaputová: "Keď zomrie niekto, kto sa nás svojím životom dotýkal, mám pocit, akoby sa na chvíľu zastavil čas a svet už nebude taký istý. Bude v ňom niečo významné chýbať. Milan Lasica mal nenapodobiteľný humor a esprit spojený s hlbokou ľudskou múdrosťou. To, na čo majú najúspešnejší komici sveta celé tímy spolupracovníkov, dokázal Majster Lasica vytvoriť v spolupráci s jediným človekom, ktorým bol Július Satinský, a potom aj celkom sám. Mal dar ako nikto iný hovoriť a robiť správne veci tým najlepším a najzábavnejším spôsobom. Nech už vystupoval ako herec, spevák, textár, moderátor, zabávač či glosátor, keď písal ako dramatik, spisovateľ, či publicista alebo pôsobil ako režisér, svojím umením prinášal ľuďom radosť. Prinášal ju doslova do poslednej chvíle, pretože sa jeho život ukončil tam, kde strávil viac ako šesť úžasných desaťročí – na javisku svojho milovaného divadla. Slovensko stratilo jednu z najvýraznejších osobností nášho kultúrneho a verejného života, ale dielo Majstra Lasicu zostáva s nami a vždy bude patriť do zlatého fondu slovenského umenia. V tejto smutnej chvíli chcem vyjadriť svoju hlbokú a úprimnú sústrasť rodine pána Lasicu. Česť jeho pamiatke."

Zdroj: FB Z.Č.

​Fotografia Zuzany Čaputovej a Milana Lasicu vznikla vlani, keď herec oslavoval 80. narodeniny. V pozadí jeho dlhoročný spolupracovník Pavol Danišovič.

Smutná správa zasiahla aj primátora Bratislavy. "Je málo ľudí, ktorí sa svojim humorom dokázali prihovoriť niekoľkým generáciám. Ktorí aj v ťažkých časoch dokázali priniesť nádej, že raz možno bude lepšie. Ktorí obstáli na mnohých hodnotových križovatkách. Z ktorých vyžarovala ľudskosť v každej situácii. Ktorých ľudia mali radi za to, čím sú. Milan Lasica bol jedným z mála a správa o jeho smrti ma nesmierne zasiahla. S jeho odchodom odchádza aj kus môjho života. Ďakujem za všetko a zbohom, Majstre!," napísal Matúš Vallo na sociálnej sieti. Milan Lasica bol nedávno tvárou očkovacej kampane Bratislavy.

​Milan Lasica sa narodil 3. februára 1940 vo Zvolene, v rodisku svojej matky. Ešte pred jeho narodením žili rodičia v Košiciach. Po Mníchovskom diktáte, keď mesto pripadlo Maďarsku, sa presťahovali na stredné Slovensko. Krátko po narodení syna sa rodina opäť presťahovala do Bratislavy. Tu prežil Milan Lasica celý život. Keď mal dvadsaťdva rokov, tak sa oženil s herečkou Zorou Kolínskou. Svadbu mali v deň jej promócie na Vysokej škole múzických umení. Po ôsmich rokoch sa rozviedli. Druhú manželku, o osem rokov mladšiu kolegyňu Magdu Vašáryovú si vzal na jeseň 1980 a mali spolu dve dcéry - Hanu a Žofiu.

(nc)

Páčil sa vám článok?