V noci boli na Slovensku vytrhnuté tri bankomaty na troch rôznych miestach - polícia hovorí o mafii!

16.6.2021

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

V stredu 16. júna v nočných hodinách došlo k poškodeniu bankomatu v obciach Turňa nad Bodvou, Výčapy - Opatovce a v Šoporni. Na miestach prebiehajú procesné úkony za prítomnosti pracovníkov Kriminalistického expertízneho ústavu z Bratislavy. Presne pred týždňom bol takýmto spôsobom vykradnutý aj bankomat na Drieňovej ulici v hlavnom meste SR.

"Polícia krátko pred 04.00 h ráno prijala oznámenie o útoku na bankomat v obci Šoporňa (okres Galanta). Na miesto udalosti bol okamžite vyslaný policajný výjazd s vyšetrovateľom a policajným pyrotechnikom. Od skorých ranných hodín stále prebieha obhliadka miesta činu a na mieste zasahujú aj experti z Kriminalisticko – expertízneho ústavu Bratislava. V tejto chvíli vieme potvrdiť, že osoby prišli do obce na aute a za pomoci nezistenej látky poškodili bankomat umiestnený na predajni potravín. Explóziou došlo pravdepodobne aj ku krádeži peňazí a ku škodám na majetku. Presné škody sa stále vyčísľujú. Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci v súbehu s trestným činom poškodzovania a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," uviedla polícia na svojom oficiálnom FB profile, kde informovala aj o poškodení bankomatu v obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice - okolie.

"V obci Výčapy Opatovce v nitrianskom okrese došlo v noci na dnes k poškodeniu bankomatu umiestneného na predajni potravín. Polícia vykonala na mieste viaceré neodkladné úkony a momentálne prebieha obhliadka špecialistom z Kriminalisticko-expertízneho ústavu. Vyšetrovateľ PZ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestné činy poškodzovania cudzej veci a pokusu krádeže," uviedla slovenská polícia s tým, že viac informácií momentálne nie je možné k prípadom poskytnúť.
Zdroj: Sereď online.sk

​Presne pred týždňom bol podobným spôsobom vykradnutý aj bankomat, ktorý bol súčasťou objektu Budúcnosť:

​Polícia si na svojom Facebooku oprávnene kladie otázku či v tomto prípade nejde o bankomatovú mafiu...

(ars)

Páčil sa vám článok?