VIDEO: Policajti varujú vodičov - od začiatku roka zomrelo na cestách v Bratislavskom kraji už 7 ľudí!

18.4.2021

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

"Je len polovica apríla a od začiatku roka 2021 evidujeme v Bratislavskom kraji už 7 smrteľných dopravných nehôd," uvádza Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti. Najčastejšími príčinami nehôd je alkohol za volantom, nepovolená rýchlosť, nepozornosť a nezodpovednosť voči iným.

"Nie vždy len pokrivené plechy sú to, čo vidia naši kolegovia z dopravnej polície po príchode na miesto dopravnej nehody. Nebuďte rozhorčení, keď meriame a ukladáme sankcie za rýchlosť, podrobujeme vodičov dychovej skúške na požitie alkoholu, upozorňujeme sankciou za používanie mobil, teda telefonovanie počas jazdy...Osvetu a prevenciu mnohí vodiči prehliadajú. A práve nedodržanie povolenej rýchlosti, alkohol za volantom či telefonovanie sú najčastejšími príčinami negatívnych správ z bratislavských ciest, o ktorých tragických následkoch, žiaľ, neinformujeme len vás," píše sa na oficiálnom FB profile Polície z Bratislavského kraja, kde si môžete pozrieť aj video dokumentujúce tohtoročné smrteľné dopravné nehody.

Nájdete ho tu: 

"Ako inak donútiť ľahkomyselných vodičov prestať vedome hazardovať so zdravím a životom a tlmiť ich súťaživosť v riskovaní a adrenalíne, ktorí predvádzajú na ceste?" napísali k videu policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?