Od starostu Vrakune obyvatelia chcú, aby zabezpečil pre mestskú časť liek na Covid-19...

26.2.2021

Zdroj: koláž abn - FB BB a MK

Páčil sa vám článok?

Starosta Vrakune Martin Kuruc je v posledných dňoch doslova bombardovaný mejlami či správami od obyvateľov, ktorí požadujú, aby pre miestne lekárne zohnal liek Ivermectin, ktorý sa ukazuje byť ako veľmi účinný pri liečbe ochorenia Covid-19. Za príklad mu dávajú kolegu Becíka - starostu obce Dvory nad Žitavou, ktorému sa to v uplynulých dňoch podarilo...

„Po dlhých týždňoch zháňania lieku Ivermectín som dnes odovzdal prvú várku – 500 ks do ambulancie obvodnej lekárky v mojej obci. Som presvedčený, že tento liek by mal byť práve v ambulanciách obvodných lekárov, a nie v nemocniciach, ako plánuje vláda,“ uviedol starosta Branislav Becík vo štvrtok na sociálnej sieti. Nielen podľa neho sa práve v obvodných ambulanciách dá včasným zásahom zabrániť ťažkému priebehu choroby, čo by výrazne mohlo prispieť k znižovaniu náporu ťažko chorých na preťažené slovenské nemocnice.

"Chcem len všetkým povedať, že sa snažím samozrejme aj ja pomôcť a zabezpečiť do lekární vo Vrakuni tento liek, ale nie som distribútor liečiv a žiadnych distribútorov na Slovensku ani v zahraničí nepoznám. Áno, kolegovi starostovi sa to podarilo, ale tiež ako písal, tak mu to trvalo niekoľko týždňov a využil kontakty, ktoré má. Ja som telefonoval kde sa dalo, od konateľov vrakunských lekárni až po distribútorov. Na Slovensko bolo dodaných 7000 liekov a boli distribuované prevažne do nemocníc, keďže každé použitie Ivermektinu musí schváliť príslušný lekár," uviedol na svojom oficiálnom FB profile starosta Vrakune Martin Kuruc.

"Pracujem na tom aby som zohnal tieto lieky do našich lekárni aj ja, ale ešte to chvíľu potrvá, ale poznáte má urobím pre Vrakuňu a Vrakunčanov maximum aby boli spokojní a zdraví. Ale uvedomme si, že neexistuje žiaden komplexný liek proti Covidu-19, na každého zaberá niečo iné, jediná možnosť ako sa brániť je VAKCINÁCIA a samozrejme ZODPOVEDNOSŤ. Keďže zodpovednosť by mala byť či už voči rodine, priateľom, známym, ale aj voči kolegom či učiteľom v ZŠ alebo MS, tak aj tento víkend budeme testovať aby ste vedeli ako na tom ste. Otvorené bude odberové miesto na ZŠ Žitavská už od dnes 26.2 do nedele 28.2. v štandardných hodinách ako aj doteraz a samozrejme bez objednania," dodal Kuruc.

(ars)

Páčil sa vám článok?