Ľad na chodníkoch či cestách môže byť dnes mimoriadne nebezpečný...

17.2.2021

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Aj keď Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre celé západné, stredné aj časť východného Slovenska, teda pre väčšinu územia SR, ktorému hrozí poľadovica, tak realita dnes mnohých ľudí zaskočila. Naozaj by mali byť všetci pešiaci na chodníkoch, ale aj motoristi na cestách nezvyčajne opatrí, prípadne von v záujme vlastného zdravia vôbec nevychádzať!

"Ak nemusíte, nechoďte teraz ráno vôbec autom. Na Sihoti samý ľad na ceste, počitam s tým, že bude asi všade. Hovorí sa mu čierny lad, ktorý vôbec nie je vidieť," napísala na sociálnu sieť pani Jana, ktorej osobný automobil si na zamrznutej ceste poriadne potancoval a otočilo ho o 90 stupňov, čo dokumentovala aj aktuálnou fotografiou.

Zdroj: FB J.J.

"Chcela som ísť na aute do obchodu, ale veľmi rýchlo som sa radšej vrátila naspäť domov. Auto mi otočilo hneď v prvej zákrute. Fakt otras!", dodala.

Nebezpečenstvo číhajúce na chodníkoch potvrdzujú aj slová Martina z Devína: "Všade, kde to nebolo večer predtým posolené, bol ráno čistý ľad. Ja som pri dome obchádzal chodník v záhrade po snehu, lebo včera bol mokrý a do rána to všetko zamrzlo."

Ešte horšie to dnes ráno bolo na Kolibe. "Zamrznuté boli aj schody vedúce z nášho domu ku bráničke. Šmýkalo sa ešte aj psovi, keď som ho púšťal von. Nechceme na schody sypať soľ, ktorá dráždi labky psovi, ani popol, lebo si ho väčšinou potom navláčime do bytu. Vyzerá to tak, že dnes doobeda radšej nikam nepôjdeme a počkáme až sa počas dňa viac oteplí a ľad roztopí," povedal pre Bratislavské noviny 72-ročný pán Stanislav.

Takéto obrázky sa naskytli za posledných 24 hodín obyvateľom Lamača:

Zdroj: koláž abn - FB Lamačania

​Aj na sociálnej sieti sa objavilo viacero varovaní ľudí, ktorým sa na zľadovatených chodníkoch poriadne šmýkalo. "Ej to  bude dnes doobeda zlomenín! Odporúčajte svojim starším príbuzným či známym, aby dnes radšej zostali doma," napísal Ľubomír. 

(ars)

Páčil sa vám článok?