VIDEO: Futbalový Slovan vstúpil do jarnej časti ligy bezgólovou remízou v Ružomberku

13.2.2021

Zdroj: MFK Ružomberok - Rudo Maškurica

Páčil sa vám článok?

Futbalisti majstrovského ŠK Slovan Bratislava remizovali v sobotnom stretnutí 19. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Ružomberok 0:0. Na čele tabuľky majú šesťbodový náskok pred Dunajskou Stredou, ktorá však má zápas k dobru. Ružomberok je šiesty.

V 9. minúte sa "belasí" postarali o vzruch pred domácou bránkou, ale šanca z toho nebola. Na druhej strane v 29. minúte Brenkus vystrelil zblízka, ale trafil len hráča súpera. V 39. minúte sa po malej domov od Pauscheka sa do problémov dostal brankár hostí Greif, keď ho napádal Regáli, ale situáciu vyriešil. Okrem týchto troch momentov prvý polčas už nič viac nepriniesol. V mrazivom počasí, keď teplota sa držala na mínus šesť stupňov Celzia, mužstvá do prestávky ponúkli len medzišestnástkový futbal bez jedinej strely na bránku.      

Druhé dejstvo sa už nieslo v znamení zvýšenej aktivity majstra. V 51. minúte mali domáci aj šťastie, keď Pauschek vystrelil a pred ružomberskou bránkou trafil spoluhráča Daniela. V 62. minúte Ďungel sprava poslal center pred bránku "belasých", našiel síce Regáliho, no ten loptu nespracoval. V 64. minúte Bajričovu hlavičku vykryl Krajčírik. O chvíľu nato sa vo veľkej šanci ocitol Moha, no jeho krížna strela tesne minula ľavý dolný kút bránky MFK. V 84. minúte Greif vychytal Regáliho, ktorý vypálil z bezprostrednej blízkosti, ale z uhla.

MFK Ružomberok – Slovan Bratislava 0:0
Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Galo, ŽK: Gerec (Ružomberok)
Ružomberok: Krajčírik – Mrva, J. Maslo, Mojžiš – Kojnok (59. Ďungel), Múdry, Zsigmund, Madleňák – Kostadinov (87. Boďa), Brenkus (68. Kubík) – Regáli (87. Gerec)
Slovan: Greif – Pauchek, Bajrič, Božikov, De Marco – Holman, Rabiu – Daniel (67. Rattao), Weiss (84. Henty), Moha - Strelec

Povedali po zápase:

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Na našom ihrisku sme privítali najlepšie mužstvo v našej lige. Snažili sme sa urobiť všetko pre to, aby podmienky boli čo najlepšie, aby priali futbalu. Terén napokon bol taký, aký bol, pre oba tímy rovnaký. V prvom polčase sme sa súperovi vyrovnali po všetkých stránkach. Je pravda, že v druhej polovici, v určitých pasážach mal Slovan prevahu, pričom vytvoril si aj šance. Musím povedať, že v tomto zápase si nezaslúžil nikto vyhrať, ale ani prehrať. Preto remíza sa mi zdá spravodlivá. My so ziskom bodu sme veľmi spokojní."

Darko Milanič, tréner Slovana: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom nám chýbala energia a akoby sme sa trochu zľakli ihriska, ktoré na prvý pohľad vyzeralo zle, no reálne nebolo až také ťažké. Po prestávke moje mužstvo podalo odlišný výkon, mali sme oveľa viac dobrých akcií i príležitostí a vypracovali sme si aj gólové šance. Keď sa zápas skončí bežne 0:0, nemáte z toho dobrý pocit. V našom podaní však zápasu chýbal iba gól. Trápili sme sa v koncovke, bolo to bez efektivity."

Zostrih zápasu:

(TASR)

Páčil sa vám článok?