VIDEO: Kľúčový svedok vo vyšetrovaných kauzách František Böhm sa zastrelil

13.2.2021

Zdroj: noviny.sk

Páčil sa vám článok?

František Böhm, kľúčový svedok vo viacerých aktuálne políciou vyšetrovaných kauzách, sa zastrelil. Informuje o tom televízia JOJ na svojom webe noviny.sk.

Incident sa mal odohrať v piatok (12. 2.) večer v obci Plavecký Štvrtok. Zranená pri ňom mala byť aj Böhmova manželka, ktorú mal postreliť do hrudníka. Böhm, ktorý bol bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby, mal s políciou spolupracovať pri vyšetrovaní káuz Judáš či Texasan. Vypovedať mal aj o údajnom podplácaní bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

"Manželku po incidente ošetrovali záchranári a aktuálne sa nachádza po operácií hrudníka v bratislavskej nemocnici Ružinov v stabilizovanom stave. V čase tragickej udalosti sa mal v dome nachádzať aj ich syn," informuje jojkársky portál Noviny.sk

František Böhm vypovedal na NAKA aj v stredu, 27. januára. Bývalý príslušník SIS a podnikateľ s palivami František Böhm vypovedal o údajnom podplácaní exprezidenta polície Milana Lučanského a ďalších obvinených v prípade Judáš. Böhma pre spoluprácu s políciou prokurátor prepustil z väzby 11. decembra minulého roka a stíhaný bol na slobode. V budove policajného prezídia sa objavil naposledy tento týždeň, keď prišiel zadným vchodom vypovedať.

O tragickom prípade už informovala aj Polícia SR z Bratislavského kraja: "Krátko pred polnocou sme prostredníctvom tiesňovej linky 158 prijali oznámenie o postrelenej žene a zastrelenom mužovi, ktorí sa mali nachádzať v jednom z rodinných domov v obci Plavecký Štvrtok. Podľa doterajších informácií mal muž spôsobiť strelné zranenie žene a následne sa mal sám zastreliť. Žena bola so zraneniami prevezená do jednej z bratislavských nemocníc. Muž zraneniu na mieste podľahol. Prípad si vzhľadom na jeho závažnosť na mieste prevzala bratislavská krajská kriminálka. Policajti na mieste v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné prvotné a neopakovateľné procesné úkony. Okolnosti tohto prípadu sú v týchto chvíľach predmetom intenzívneho vyšetrovania. Hneď ako to procesná situácia umožní, budeme verejnosť o prípade informovať."

(TASR, Noviny.sk)

Páčil sa vám článok?