VIDEO: Počas víkendového skríningu na letisku vzniklo aj video, ktoré rozdelilo Slovákov...

25.1.2021

Zdroj: FB J.P.

Páčil sa vám článok?

Na sociálnych sieťach sa ešte v nedeľu objavilo video, ktoré nakrútila partia dobrovoľníkov z celoplošného skríningu na parkovisku pred bratislavským letiskom. Išlo o tanečnú choreografiu v rámci výzvy zvanej Jerusalema Chellenge, ktorá nachádza čoraz väčšiu odozvu po celom svete. Reakcie Slovákov boli rozdielne - niektorým sa tanec veľmi páčil a iní označovali tento počin za nevhodný.

Video, ktoré vzniklo cez víkend na bratislavskom letisku, si môžete pozrieť na Facebooku:

Jedna z účastníčok spomínanej výzvy pani Jana na svojom FB profile prezradila, že nebolo vôbec jednoduché tancovať v tom tvárovom štíte, keďže sa zahmlieval a človek takmer nič nevidel: "Tak som to kompenzovala aspoň rukami." Na letisku sa podľa nej zišli skvelí mladí ľudia, vládla tam úžasná atmosféra a dokonca aj ľudia, ktorí sa prišli testovať boli perfektní. "Úprimne nám ďakovali a povzbudzovali sme sa navzájom," napísala Jana, ktorá odhalila aj identitu pána v červenej vetrovke tancujúcej uprostred bielych skafandrov. "Bol to zamestnanec Miestneho úradu Ružinov a staral sa, aby nám nič nechýbalo. A ešte k tomu aj výborne tancuje," dodala. Zo všetkých reakcií na jej nástenke sa nám najviac pozdával príspevok pani Zuzany: "Janka, to je nádhera. Úplne ste mi vyrazili dych. Tieto obrázky a videá sú takou demonštráciou súdržnosti a kúska pozitívnej energie v týchto časoch, keď sa to odvšadiaľ valí a zúfalo potrebujeme dobré správy." 

Negatívne komentáre boli väčšinou v štýle, že sa museli zdravotníci a dobrovoľníci počas testovania veľmi nudiť, ak mali čas nacvičiť celú choreografiu a potom ešte aj nakrútiť video svojej tanečnej kreácie. Iní zase namietali, že sa do súčasnej atmosféry v spoločnosti veľmi nehodí. Ružinovčania však neboli prví, ktorí sa o to na Slovensku pokúsili.

Rovnakú výzvu prijali ešte v decembri aj Popradčania a vizuálne to vo výsledku vyzeralo takto:

(ars)

Páčil sa vám článok?