Kuriózny pokus o krádež auta - na ozbrojeného muža stačila metlička na odpratávanie snehu...

16.1.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Nebezpečné vyhrážanie sa so zbraňou, ku ktorému malo dôjsť 14. januára 2021 v okrese Malacky, vyšetruje polícia. V tejto súvislosti už vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie 27-ročnému Samuelovi K. pre trestný čin zločinu lúpeže. Za takéto konanie môže skončiť za mrežami na 7 až 12 rokov.

Podľa doposiaľ zistených informácii mal obvinený Samuel dňa 14.01.2020 v čase okolo 09:30 h na jednom parkovisku v Malackách pristúpiť k poškodenému, ktorý práve odpratával sneh zo svojho motorového vozidla zn. Suzuki Vitara. Následne mal lúpežník na poškodeného namieriť krátku guľovú zbraň so slovami: ,,zoberiem si tvoje auto!“ Poškodeného však vzniknutá situácia nevyviedla z miery a s teleskopickou metličkou na auto, s ktorou mal práve odpratávať sneh, zasiahol Samuela do ruky, v ktorej držal zbraň. Obvinený sa mal náhle otočiť a dať sa na peší útek do centra mesta Malacky. O prípade informovala Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

"Vyslané policajné hliadky za krátky čas v súčinnosti s mestskou políciou a ich kamerových záznamov obvineného stotožnili a následne ho zadržali a predviedli na príslušné policajné oddelenie k ďalšej realizácií procesných úkonov," dodali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?