Polícia našla adepta do alkoholovej siene slávy - neuveríte, koľko promile mal v krvi...

29.12.2020
Napriek zákazu šoférovať si 51-ročný tibor š. sadol si za volant a navyše bol opitý - Policia-dreger
Páčil sa vám článok?

Hliadka obvodného oddelenia PZ v Pezinku zastavila včera krátko po 03.00 hod vo Svätom Jure vodiča vozidla Škoda Fabia. V rámci kontroly ho policajti podrobili vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Tá skončila s výsledkom 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,63 promile.

"Aj opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov umiestnili v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku vzniesol v tejto súvislosti obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 28-ročnému Jozefovi z okresu Pezinok. Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní," uviedla Polícia z Bratislavského kraja na svojom Facebooku. 

V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov. Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," dodali bratislavskí policajti.
(ars)
Páčil sa vám článok?