FOTO: Ľudia si dnes v obchodoch už nemohli kúpiť to, čo potrebovali - niektoré obmedzenia sú naozaj absurdné!

19.12.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Už keď vláda avizovala, že v súvislosti s lockdownom budú od dnešného dňa, teda soboty 19. decembra 2020 zatvorené niektoré obchodné prevádzky, tak bola verejnosť zvedavá ako na to zareagujú hypermarkety, ktoré okrem drogérie a potravín majú v ponuke aj priemyselný tovar. Realita však asi všetkých nakupujúcich dnes poriadne nepríjemne prekvapila...

Na sociálnych sieťach sa od rána množia fotografie z nákupov v hypermarketoch, kde ľudia zháňajú ešte posledné veci, ktoré im k vianočnému vareniu, pečeniu či upratovaniu chýbajú. Ak si dnes, teda necelých päť dní pred Štedrým dňom chceli kúpiť napríklad papier na pečenie, alobal, potravinársku fóliu alebo igelitové vrecká do smetného koša, tak mali smolu - tento tovar bol v regáloch opáskovaný a teda pre zákazníka nedostupný. Niekde ho pre istotu ešte aj obalili igelitom... 

"Aj takéto smutné obrázky vykresľujú dnešok. Keď stojím v obchode, tak predsa nemôže byť nebezpečné kúpiť pohľadnicu alebo drogériu. Ostáva len veriť, že to onedlho skončí. Aj pandémia a aj takéto somariny," napísala Martina k fotografii, ktorá sa dnes šírila na Facebooku spolu s jej zážitkom. 

Zdroj: FB 40 a viac

​"Vy ste doma jedna bublinka a niekto z vašej blízkej rodiny môže byť tá ďalšia. Ale tam to končí. Ok. Poviete si. A rozhodnete sa, že zvyšnej časti rodiny pošlete aspoň vrúcny pozdrav. Klasický. Pohľadnicu! V rámci nákupov ale v obchode narazíte na zaigelitované regále. Na igelite visí ceduľka, ako je vidno na ilustračnej fotografii. Stojíte tam a je vám do plaču. Váš plán B zlyhal. A nie preto, že by ste niekoho kúpou pohľadnice ohrozili. Je to tak, lebo. Lebo!"

Zdroj: FB M.S.

​​Reakcie diskutujúcich na stránkach, kde boli fotografie nedostupného priemyselného tovaru zverejnené, sú prevažne kritické:  "Ani sáčky na odpad alebo papier na pečenie? Veď je to tovar, ktorý úzko suvisí s použitím potravín. Ja už som myslela, že s absurditami sme v tejto krajine za posledný rok vyčerpali všetky možnosti. Ako hlboko som sa mýlila," píše sa v jednom z komentárov.  "Je to choré. Idem si kúpiť vajíčka a sáčky do smetiaka, ale tie mi nepredajú a musím ísť napriek zákazu vychádzania, ktorého cieľom má byť zníženie mobility, autobusom do najbližšej drogérie, ktorá je od potravín vzdialená tri zastávky. To dá fakt rozum," sťažuje sa ďalšia nahnevaná zákazníčka. Objavili sa aj výhrady k spôsobu, akým sa toto obmedzenie na predaj tovaru na Slovensku komunikuje. "Možno keby napísali ako v Rakúsku niečo na spôsob 'milí zákazníci nehnevajte sa, ale tento tovar vám nepredáme ako vyjadrenie solidarity so zatvorenými prevádzkami, ktoré prichádzajú o zisky', tak ľuďom by sa to ľahšie prijalo," myslí si Hana.

(ars)

Páčil sa vám článok?