VIDEO: Známy bratislavský gurmán Peter Justin Topolský podľahol korone - jeho priateľov to veľmi zaskočilo!

19.12.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Ešte pred pár dňami sa bývalý spevák, svetobežník, gurmán a moderátor Peter Justin Topoľský vo videu zamýšľal nad dôsledkami výskytu koronavírusu u nás a vo svete, ale to ešte netušil, že ochorenie Covid-19 nielenže poznačí, ale aj dosť nečakane ukončí jeho život. Vždy elegantný sympaťák s neprekonateľnou empatiou zomrel v piatok 18. decembra 2020...


Doslova len pár dní pred smrťou nakrútil Justin video, v ktorom sa zamýšľa nad tým, čo pandémia porobila s našimi životmi. Pozrieť si ho môžete tu:

Úmrtie Petra Justina Topoľského zaskočilo celý slovenský šoubiznis a došlo k nemu krátko na to, ako zomrel hudobník a jeden z jeho najlepších kamarátov Andrej Turok, ktorý bol od neho o desať rokov mladší. Počas leta sa spolu zúčastnili akcie Street Food na Duláku, ktorú organizoval ružinovský poslanec Maroš Mačuha.

Zdroj: FB M.M.

​Marošovi Mačuhovi zostali na dvoch kamarátov - vychýrených gurmánov už len spomienky...

Zdroj: FB J.D.

Nedávno Justin s kamarátmi pózovali v Café Propeller, kde mala výstavu fotografka Desana Dudášová. Tá včera na sociálnej sieti zverejnila smutný status v znení: "Čo mám napísať? Ani sama neviem a už asi nemám síl. Včera pán Fabian a dnes Justin P. Topolsky. Sakra. Pred 3 dňami sme spolu volali. Hovoril mi, že je v izolácii doma a že schytal ten Covid. Justin chodil na dialýzu a v nemocnici ho dostal. Dohodli sme sa, keď to všetko prejde, pôjdeme osláviť narodky. A..? A už nič nebude. Už ma nebudeš hnevať, už sa s tebou nezasmejem, nebudeš mi nadávať. Ja nemám slov, nedá sa. Dvaja ľudia za dva dni. Päť ľudí tento mesiac. Stačilo už. Justin, vieš ako ma serieš?!"

Zdroj: FB D.M.

​Krásne a dojímavé vyznanie zosnulému kamarátovi a kolegovi zanechala aj fotografka a žurnalistka Diana Mráziková: "Dnes je jeden z tých smutných dní, kedy nečakane odišiel daľší z okruhu mojich známych, ktorých som mala veľmi rada. A s ktorým sme sa po dlhšom čase toľko dohadovali na tú kávu, až nám to nakoniec nevyšlo. Justin P. Topolsky. Americká poetka, a bojovníčka za ľudské práva, Maya Angelou raz povedala: “Ľudia zabudnú, čo ste povedali, ľudia zabudnú, čo ste pre nich urobili, ale ľudia nikdy nezabudnú na to, aké pocity ste v nich vyvolali svojim správaním.” A Justin bol jeden z veľmi mála tých “veľkých” ľudí, v ktorého spoločnosti sa človek cítil... Hľadám to správne slovo... Myslím, že “Špeciálne” to vystihuje. Cítili ste sa, že je s vami v danom momente “naplno” - mentálne aj fyzicky - vnímal vás, počúval vás, tak úprimne sa tešil z vašich úspechov, a pomohol ak bolo treba, a mohol... Nebol to muž slov, ale muž činov. Nielenže bol vždy veľmi pozitívne naladený - vždy z neho sršal ten newyorský či americký pozitívny prístup k životu, ktorý v jeho prípade nebol klišé. On doslova rozsieval okolo seba dobrú náladu. Bol to gentleman, muž, ktorý si vážil svojich priateľov a ako hostiteľ, urobil všetko preto, aby boli momenty s ním nezabudnuteľným zážitkom. Boli. Ďakujeme Justin... Som vďačná za to, že som ťa mala možnosť poznať, a že mi ostalo toľko krásnych spoločných spomienok..."

Smutný zostal aj moderátor Valér Ferko: "Nemôžem, neviem a nedokážem tomu uveriť. Vždy plný elánu, úsmevu a dobra ktoré si rozdával. Budeš nám naozaj veľmi chýbať kamarát."

Zdroj: FB V.F.

​Aj speváčka Terézia Pekaríková zverejnila na Facebooku príspevok s názvom Strašná správa, v ktorej informuje o tom, že Justin P. Topolsky podľahol Covidu. "Justinko, večeru na ktorú sme sa chystali ..ja som bola tá chorá, si dáme bohužiaľ v muzikantskom nebíčku. Andrej Turok to tam asi bez Teba tých pár dní nevedel vydržať. Rest In Peace, bol si môj úžasný kolega a priateľ, nekonfliktný a milý. Keď som ja začínala so spevom ,bol si už speváckou hviezdou a obdivovala som Ťa. Skromný, inteligentný a plný humoru. Rozlúčiť sa s Tebou je veľmi ťažké, bolí ma to, že tu nie si, aj keď v mojom srdci zostávaš navždy. Úprimnú sústrasť mamičke a celej rodine prajem. R.I.P. Justin."

Zdroj: FB T.P.

Azda už len Topoľského rovesníci si pamätajú, že Peter začínal ako spevák:

Peter Justin Topoľský býval na Dulovom námestí a vianočnými svetielkami si vyzdobil balkón už 29. novembra.

Zdroj: FB P.J.T.

​Bohužiaľ tohtoročných Vianoc sa už nedožil. Česť jeho pamiatke... 

​(ars)

Páčil sa vám článok?