Dobrá novina tento rok nadviaže na tradíciu koledovania popod okná

23.11.2020

Zdroj: FB Dobrá novina

Páčil sa vám článok?

Konkrétna podoba tohtoročného koledovania v rámci akcie Dobrá novina bude závisieť od aktuálnej pandemickej situácie. Jednou z jej známych foriem je aj koledovanie popod okná. Práve na túto tradíciu počas akcie nadviažu koledníci. Informuje o tom Dobrá novina na svojom webe s tým, že koledníci nebudú vstupovať do domov, dodržaný bude aj odstup, dezinfekcia aj nosenie rúšok.

"Hoci prežívame náročné časy, kedy nevieme s istotou povedať, ako bude vyzerať budúci týždeň a čo nové nám nový koronavírus nedovolí zrealizovať, my v Dobrej novine veríme, že Vianoce už budeme sláviť v uvoľnenejšej atmosfére. Pripravili sme súbor opatrení a inštrukcií, ktoré budeme aktualizovať podľa platných usmernení, aby ste sa cítili bezpečne a pomohli nám zrealizovať koledovanie, hoci v obmedzenej forme," povedal riaditeľ Dobrej noviny Daniel Fiala. Ako dodal, je dôležité, aby táto kresťanská a ľudová tradícia pokračovala, aby sa koledníci opäť stali hlásateľmi radostnej zvesti o narodení Ježiša Krista.

Tohtoročná kolednícka akcia nesie názov Aj mama chodí do školy a predstaví v nej spoluprácu s Arcidiecéznou charitou Tororo v Ugande. Hlavnou postavou kampane je 25-ročná Mary Baluková, matka troch dievčat, ktorá sa po ôsmich rokoch vrátila do školskej lavice. Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami v približne 1270 mestách a obciach na celom Slovensku.

(TASR)

Páčil sa vám článok?