FOTO: Na viacerých námestiach vytvorili z kvetov čísla 89 - snáď prežijú aj dnešné protesty...

17.11.2020

Zdroj: FB Za slušné Slovensko

Páčil sa vám článok?

Iniciatíva Za slušné Slovensko v utorok dopoludnia na námestia v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Lučenci, Kežmarku a na ďalších miestach po Slovensku umiestnila tisíce kvetov. Majú pripomínať, že v roku 1989 vyšla do ulíc pokojná sila, ktorej slušnosť zvíťazila nad mocou neslobody. TASR o tom informovali z iniciatívy.

"Kvety nám zároveň pripomínajú krehkosť slobody a demokracie, ktorú je potrebné dennodenne chrániť. Chrániť ju však potrebujeme aj od lží tých, ktorí sa pod rúškom demokracie snažia práve demokraciu pošliapať," uviedla iniciatíva Za slušné Slovensko.

Zdroj: FB Za slušné Slovensko

Tvrdia, že radosť 17. novembra je silnejšia ako nenávisť, s ktorou v utorok mnohí pôjdu do ulíc. "My dnes nemôžeme stáť na námestiach, aby sme šírením vírusu neohrozili seba a našich blízkych. Plne to rešpektujeme, tak ako sme vždy rešpektovali právny štát a jeho zákony," poznamenala iniciatíva. Ako dodala, ctí si aj ľudí, ktorí pred 31 rokmi štrngali na námestiach kľúčmi.

"Títo ľudia nás naučili, že slušnosťou a pokojom je možné dosiahnuť nedosiahnuteľné – slobodu," tvrdí Za slušné Slovensko. Online zhromaždenie Za slušné Slovensko sa uskutoční v utorok o 17.11 h na sociálnej sieti. Počas podujatia vystúpia tváre roku 1989, ale aj ľudia z oblasti médií a kultúry.

Zdroj: FB Za slušné Slovensko

(TASR)

Páčil sa vám článok?