FOTO: Slovenskí hasiči v súvislosti s dažďom zasahovali 175-krát a pomáhali aj obyvateľom zatopených domov

14.10.2020

Zdroj: Janka M.

Páčil sa vám článok?

Slovenskí hasiči zasahovali za uplynulých 24 hodín v súvislosti s intenzívnym dažďom celkovo 175-krát. Situácia bola vážna najmä na východe a severe krajiny, ale 17 krát zaznamenali výjazd aj v Bratislavskom kraji. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Najviac práce mali v Košickom kraji, kde boli privolaní k 41 udalostiam. Nasleduje Žilinský kraj s 33 a Prešovský kraj s 26 zásahmi. V Banskobystrickom kraji potrebovali pomoc hasičov pre nepriaznivé počasie 23-krát, v Trenčianskom kraji 18-krát a v Bratislavskom kraji 17- krát. V Trnavskom kraji zasahovali hasiči desaťkrát a v Nitrianskom kraji zaevidovali sedem výjazdov.

Zdroj: FB Prezídium hasičského a záchranného zboru SR

 "Pomoc hasičov bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených ulíc, podchodov a pivníc rodinných domov. Vykonávali monitoring a kontrolu vodných tokov a odstraňovali popadané stromy zo striech a cestných komunikácii," priblížila Križanová s tým, že v niekoľkých prípadoch stavali protipovodňové bariéry a zasahovali pri vybrežených riekach a potokoch. "Hasiči na mnohých miestach naďalej zasahujú," doplnila Križanová.

Zdroj: Prezídium hasičského a záchranného zboru

(TASR)

Páčil sa vám článok?