Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky R. Krajmera

10.9.2020

Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Páčil sa vám článok?

Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera. Policajti ho vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách (na fotografii, Krajmer si putá prekryl bundou). Zásah má súvisieť s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne. Informovali o tom televízie Joj a Markíza.

Polícia k zásahu informácie neposkytuje. "Môžeme potvrdiť, že NAKA vykonáva procesné úkony. Bližšie informácie v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

U Krajmera urobili policajti aj domovú prehliadku. 

V súvislosti s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne obvinil vyšetrovateľ päť osôb. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Vo štvrtok to uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Tú ešte (9. 9.) vypočúvali na nitrianskej expozitúre NAKA. Spolu s ňou bol predvedený aj jej svat Peter Vasko, expolicajt Milan Žáčik., trenčianska advokátka Anna Žedényiová i doterajší svedok v kauze Michal V.

Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Polícia pri dome Krajmera. 

Z pozície šéfa protikorupčnej jednotky NAKA odišiel Krajmer v marci 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Kritike čelil po medializovaných informáciách o jeho prítomnosti na mieste činu na začiatku vyšetrovania. Krajmer požiadal o uvoľnenie z funkcie podľa vlastných slov po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na jeho rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vníma ako nedôvodný a politizujúci. Zostal však v Policajnom zbore a zastával pozíciu v útvaroch kriminálnej služby. O rok požiadal o ukončenie pracovného pomeru a k 1. marcu 2019 skončil svoje pôsobenie na Ministerstve vnútra SR.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?