NAKA zasahuje v Mochovciach a v Bratislave v rámci akcie Požiar

8.9.2020

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Na viacerých miestach v areáli Jadrovej elektrárne Mochovce a v Bratislave zasahuje NAKA. Ide o akciu špecializovaného tímu ELEKTRO s krycím názvom „Požiar“.

"Zaisťujeme veci dôležité pre trestné konanie do prípadu obzvlášť závažného zločinu podvodu a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vedie trestné stíhanie v súvislosti s dostavbou 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne. Skutok sa týka dodania systémov protipožiarnej signalizácie, komponentov, zariadení a prác spojených s prevádzkou elektrárne. Podľa doterajších zistení malo dôjsť k postupnému navyšovaniu ceny diela viacerými dodatkami pôvodnej zmluvy. Z dohodnutej maximálnej ceny diela 3,9 milióna eur na súčasných takmer 25 miliónov eur. Tento hrubý nepomer predstavuje faktické navýšenie o viac ako 600%," informuje Polícia SR.

"Vyšetrovatelia sa preto budú podrobne zaoberať podozreniami z neodôvodneného navýšenia zmluvnej ceny, vrátane možných duplicitných platieb, v úzkej súčinnosti so znalcami. Špecializovaný tím naďalej intenzívne pracuje a vykonáva potrebné úkony na preverenie všetkých podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku elektrárne. O ďalšom postupe tímu budeme informovať hneď ako to procesná situácia umožní," dodali policajti. 

(fb)

Páčil sa vám článok?