Matka hazardovala so životom svojich detí - za volant si sadla s 3 promile alkoholu v krvi...

3.9.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia z Bratislavského kraja upozornila na prípad mladej ženy z malackého okresu, ktorá si sadla za volant auta, pričom v krvi mala viac ako 3 promile alkoholu. No ešte horšie je, že spolu s ňou sedeli v aute aj dve maloleté deti. Bolo veľkým šťastím, že táto vodička nespôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej mohla ohroziť nielen svoj život, ale aj zdravie a životy jej detí či ďalších nevinných ľudí na ceste.

"Diaľniční policajti včera popoludní zastavili vozidlo Ford Galaxy prechádzajúce po ulici Nad Výhonom v Malackách. Vo vozidle sa nachádzala vodička dve maloleté deti. Vodička bola počas kontroly podrobená dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,52 mg/l alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška skončila ešte s vyššou hodnotou. Výsledok opakovanej dychovej skúšky bol 1,56 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje viac ako 3 promile! Na základe týchto skutočností bola eskortovaná na policajné oddelenie a obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny jej hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na dva roky," informuje Polícia z Bratislavského kraja na svojom oficiálnom Facebooku. 

"Ani zranenia, vyhasnuté ľudské životy a vysoké škody na majetku neodrádzajú vodičov od toho, aby si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Policajti denne zaznamenávajú prípady vodičov, ktorí riskujú jazdou pod vplyvom alkoholu. Opäť apelujeme na všetkých vodičov, aby boli zodpovední a šoférovaniu sa po požití alkoholu alebo návykových látok vyhli, a na svoju prepravu použili mestskú hromadnú dopravu, taxislužbu, alebo oslovili niekoho, kto nepil," konštatovali bratislavskí policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?