TRAGÉDIA: Pri zrážke dvoch áut na ceste v katastri Liptovského Trnovca prišli o život štyri deti a jeden dospelý

19.8.2020

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Hasiči z Liptovského Mikuláša momentálne zasahujú pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Liptovský Trnovec na štátnej ceste č. II/584. Pri udalosti sa zrazili dve osobné vozidlá s viacerými účastníkmi a bohužiaľ už je päť potvrdených obetí - jeden dospelý a štyri deti...

"Nehodu neprežili 4 maloleté osoby a jedna dospelá osoba, ďalší dvaja pasažieri utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. Na mieste zasahuje viacero sanitiek ZZS a záchranársky vrtuľník. Cesta je momentálne uzavretá v oboch smeroch," informovala médiá kpt. Mgr. Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR. 

"Hasiči asistujú pri poskytovaní prvej pomoci a vykonávajú na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia," dodala Farkasová. Aj Polícia SR potvrdila, že v obci Liptovský Trnovec došlo k zrážke dvoch vozidiel, po ktorých na mieste zomreli štyri deti. "Stav jedného z dospelých je kritický. Na miesto letí vrtuľník, naďalej prebieha zásah policajtov, hasičov a záchranárov."

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

​"Ďalšie 4 osoby (z toho 1 dieťa) neutrpeli žiadne zranenia. Z celkového počtu 13 účastníkov piati nehodu neprežili (z toho 4 deti), 4 osoby utrpeli zranenia rôzneho rozsahu, 4 osoby sú bez zranení," dodala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Polícia SR upresnila, že išlo o zrážku dvoch dodávok. V bielej dodávke z východného Slovenska sa nachádzalo deväť osôb - štyria dospelí a dve deti, pričom zahynuli dvaja 11-roční chlapci, jeden 10-ročný a 6-ročný ako aj 43-ročný muž. Dve osoby boli ťažké zranené, akurát vodič vyviazol takmer bez zranení. V tmavej dodávke s nemeckou značkou cestovali tri osoby - dvaja dospelí a jedno dieťa, pričom všetci utrpeli ľahšie zranenia.


(ars)

Páčil sa vám článok?