Florbalisti Dragonsu sa tešia z prvého titulu

15.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zaplnená športová hala na Jégého ulici bola svedkom historického okamihu. Florbalisti Dragons Ružinov získali svoj prvý majstrovský titul v Carat extralige.

„Bolo to niečo perfektné,“ spomína tréner Marián Granec a dodáva: „Oslavovalo sa už na palubovke. Otvorilo sa niekoľko fliaš šampanského, zašli sme na diskotéku, ale je pravdou, že najväčšie oslavy nás ešte len čakajú. Cez víkend ideme do Ivanky a za obeť padne aj jedno prasiatko.“

Finálovú dvojicu zaobstarali dva bratislavské kolektívy, z ktorých boli úspešnejší práve Dragons. Vyhrali už prvý duel na palubovke Hurikánu (5:2) a po domácom víťazstve 3:1 sa tešili z prvenstva. „Prvý rok sa hrala liga novým systémom, takže to bolo aj pre mňa ako trénera niečo nové,“ pokračuje Marián Granec „dovtedy to bolo každý s každým a víťaz vzišiel z dlhodobej súťaže, teraz sme sa museli prispôsobiť novému systému. Je to však určite zaujímavé pre diváka, zaplnené haly v záverečných stretnutiach to len potvrdzujú.“ Florbal je hra blízka hokeju a podľa toho vyzerá aj zloženie nového majstrovského družstva.

„Máme v ňom hokejistov aj hokejbalistov, dohromady asi 30 hráčov. Dopĺňalo sa však aj chlapcami z béčka, ktoré hralo druhú ligu. Jedna päťka tak mala striedavý štart. Najstarším hráčom bol majiteľ klubu a jeho zakladateľ Daniel Granec, ten má 45 rokov, najmladší sú chlapci, čo majú osemnásť. Priemer tímu je však mladý, okolo 21 rokov, a všetko sú to naši odchovanci,“ prízvukuje tréner Marián Granec. Po oslavách titulu majú jeho zverenci krátke voľno, ale vzápätí ich čaká horúce leto. „Už v júni budeme znovu trénovať, pretože sa chystáme na dôležité podujatia. Najskôr to bude Slovan Open, kde sa predstavia veľmi ťažkí súperi z Česka, zo Švédska, z Fínska, zo Slovinska, z Maďarska, či z Poľska, a kde by sme už chceli aj niečo získať. Potom bude nasledovať Czech Open a začiatkom septembra predkolo Európskeho pohára majstrov. Dragons sa predstavia v predkvalifikácii hrajúcej v Ríme, odkiaľ postúpi víťaz medzi európsku elitu,“ vraví Marián Granec.

Dragons Bratislava však nie sú len chlapci. Dobre si vedú aj dievčatá. „Trošku nás mrzelo, že nás nemohli prísť povzbudiť aj v play-off. V tom istom termíne však hrali na majstrovstvách sveta v Dánsku a tak na tribúnach chýbali. V lige si však viedli takisto dobre, premožiteľky našli až vo finále, kde prehrali so Sereďou,“ dokončil výpočet úspechov Dragons v minulej sezóne Marián Granec.

(mm)

Ružinovskí Draci (v žltom) zdolali Hurikáncov na súperovej aj domácej palubovke a stali sa tak zaslúžene novými majstrami Slovenska.
FOTO - FCB Dragons

Páčil sa vám článok?