Slovan si priviezol zo Senca iba jeden bod

21.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti bratislavského Slovana v nadstavbovej časti najvyššej domácej súťaže v piatok v Senci remizovali 1:1, keď o víťazstvo prišli v 88. minúte po pokutovom kope za faul na hranici šestnástky.

V piatkovej predohrávke 7. kola začali lepšie futbalisti Slovana, ktorí si vypracovali v prvom polčase viac gólových príležitostí. Aktívni boli najmä v prvej pätnásťminútovke, domáci môžu ďakovať len brankárovi Novotovi, že neinkasovali. V 6. min mal gól na kopačke Masaryk, ale gólman Senca jeho strelu kryl. Potom zaváhal v dobrej príležitosti Slovák, aby v 24. min išiel sám na Novotu Masaryk, ktorý však z piatich metrov prestrelil. Zo strany Senca nebezpečne vyzerala len Gábrišova strela z 20 metrov v 33. min, ktorú však obrana hostí odvrátila na roh.

I v druhom polčase mali viac z hry belasí, ale Masaryk či Sedlák nemali presnú mušku. V 54. min mohli otvoriť skóre domáci, Kozárovu strelu však brankár Kiss kryl. Povestné pravidlo nedáš - dostaneš sa potvrdilo aj v tomto zápase, lebo vzápätí sa v šestnástke dobre zorientoval Kubala a strelou po zemi otvoril skóre - 0:1. V 88. min Dobrotka fauloval na hranici šestnástky Takáča a následne videl od hlavného arbitra Samotného červenú kartu. Na čiaru pokutového územia si loptu postavil Vladimír Rožník a prudkou strelou vyrovnal - 1:1. V závere ešte bolo rušno pred oboma bránkami. Najskôr mohli víťazstvo na svoju stranu strhnúť hostia - pred Masarykom kryl Novota - a v úplnom závere domáci Kozár vo vyloženej šanci mieril len tesne vedľa Kissovej bránky.

FC Senec - Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Góly: 88. V. Rožník - 54. M. Kubala, ŽK: 37. S. Angelovič, 45. E. Takáč, 90. Matej Kováč - 41. P. Sedlák, 62. Hanek, ČK: 88. Dobrotka (Slovan) za faul, rozhodovali: Samotný - Palušák, Rendko, 2009 divákov

Senec: Ján Novota - Papaj, S. Angelovič, Guldan, Gábriš - Augustín (76. V. Rožník), Hladký, Matej Kováč, Moughfire (40. Bozsík, 65. Pecha) - E. Takáč, Kozár

Slovan: Kiss - Kosmeľ, Hanek, Dobrotka, O. Szabó - Slovák, M. Kubala (77. Poliaček), Chlebek, P. Sedlák - Masaryk (90.+ Polgár), Gottwald (63. Sylvestr)

Jozef Valovič (tréner Senca): "Výsledok 1:1 nás teší, ale keby sa to takto skončilo v stredu v Slovenskom pohári, veru by sme boli smutní. Konečný výsledok nezodpovedá dianiu na ihrisku, keďže hostia si vypracovali viac gólových šancí a my iba jednu. Som rád, že gól dal Rožník, ktorý hral prvýkrát od októbrového zranenia. Musím svojich zverencov pochváliť, že dokázali nahradiť kvalitu súpera bojovnosťou."

Jozef Jankech (tréner Slovana): "Začali sme dobre, vytvorili sme si viacero gólových príležitostí, ale jednu po druhej sme zahadzovali. Za to nás súper v závere potrestal, no nemalo by sa to stať. Prišli sme o dva cenné body, ktoré nám v záverečnom účtovaní môžu chýbať. V Senci sme boli jednoznačne lepším mužstvom.

(sita)

Páčil sa vám článok?