Artmedia doma so Žilinou len remizovala

18.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská Artmedia síce väčšinu zápasu so Žilinou viedla, nakoniec sa však šláger 3. kola nadstavbovej časti najvyššej futbalovej súťaže skončil remízou 1:1. Žilina naďalej vedie ligovú tabuľku s trojbodovým náskokom pred Artmediou.

V úvode sa hral za starým bratislavským mostom svižný, technický futbal, s množstvom šancí na oboch stranách. Už v druhej minúte prenikol po pravej strane Oravec, jeho strela však trafila len vybiehajúceho Kuciaka. V rovnakej pozícií sa na druhej strane ocitol Porázik, ale jeho strelecký pokus zlikvidoval Kamenár. O minútu sa v gólovej príležitosti ocitol opäť Porázik, lopta z jeho kopačky však preletela ponad domácu bránku. Po štvrťhodine hry mohol otvoriť skóre duelu hosťujúci Hubočan, no jeho hlavičku po rohovom kope Ježa domáci brankár reflexívne vyrazil. V 17. min sa po chybe domácej obrany dostal k lopte Halenár a parádnym volejom rozvlnil sieť Kuciakovej svätyne - 1:0. Po úvodnom góle upadla hra do "slovenského priemeru". Do prestávky zaujali už len vynikajúce centre Jána Kozáka a v nadstavenom čase prvého dejstva príležitosti Vršica a Ježa.

Po zmene strán si obaja súperi vypracovali viacero streleckých príležitostí, pri ktorých sa blysli obaja gólmani Kamenár aj Kociak. V 74. minúte vysunul striedajúci Deváty Nemca a jeho strela po pohladení rukavicami Kamenára skončila za jeho chrbtom - 1:1. Od 88. min dohrávali domáci s desiatimi hráčmi, keď stopér Buryán musel po druhej žltej karte odísť predčasne pod sprchy. Záverečný tlak už Žilinčania na strelenie gólu nevyužili a šláger kola sa tak skončil zmierlivou remízou.

Artmedia Bratislava - Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 17. Halenár - 74. A. Nemec, ŽK: 33. Fodrek, 45. G. Straka, 64. Staňo, 65. Buryán - 62. Hubočan, 87. Vladavič, ČK: 78. Buryán (Artmedia, po druhej žltej karte) rozhodujú: Kassai - Erös, Dámos (všetci Maď.), 8220 divákov

Artmedia: Kamenár - Čišovský, Buryán, Staňo, Tchuř - Obžera (69. P. Mráz), G. Straka (77. V. Gajdoš), J. Kozák, Fodrek - Halenár, T. Oravec

Žilina: D. Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Hubočan, Leitner - Šesták, Zd. Štrba, Vršič, Jež (64. Vladavič) - Porázik (60. Deváty), A. Nemec (88. Štyvár)

Štefan Horný (tréner Artmedie): "Vedeli sme, že Žilina má kvalitný tím a dobrý prechod do útočnej fázy. V úvode sme boli aktívnejší, z čoho rezultoval náš gól. Po prestávke bola Žilina nútená hru otvoriť a nám sa tak vytvoril priestor na protiútoky. V polovici druhého polčasu prebral súper kontrolu nad hrou a vyrovnal. Som sklamaný, chceli sme vyhrať. Z ihriska sme však mohli odchádzať aj bez bodového zisku."

Pavel Vrba (tréner Žiliny): " Prvý polčas bol z našej strany ustráchaný, súper nás prevýšil jednoduchosťou. V druhom polčase pomohli našej hre striedania, získali sme hernú prevahu, strelili vyrovnávajúci gól. V závere sme sa snažili strhnúť víťazstvo na našu stranu, no nepodarili sa nám to. Verím, že divákom sa zápas páčil, taký atraktívny futbal sa na Slovensku tak často nevidí."

(sita)

Páčil sa vám článok?