Hokejisti bratislavského Slovan sa ďalej trápia

30.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejový Slovan pokračuje v naťahovaní fanúšikov. Po zahanbujúcej prehre 1:10 s Trenčínom prišlo síce vydreté víťazstvo v Liptovskom Mikuláši, no ani zďaleka sa nenaplnili slová Mareka Urama. Ten po Trenčíne vyhlásil, že slovanisti vyhrajú všetky štyri najbližšie zápasy!

Prešli len tri dni a takmer zaplnená Samsung Aréna (divákom zaplatili vstupenky hráči ako trest za zbabraný duel s Duklou) prežila ďalší šok. Slovanisti podľahli na vlastnom ľade Martinu a potvrdilo sa, že kríza sa ešte ani zďaleka neskončila...

Paradoxne, jedným z mála hráčov, o ktorom Zdeno Cíger vyhlásil, že hral dobre, bol navrátilec z Košíc Miroslav Lažo. Dvadsaťdeväťročný útočník skončil svoje účinkovanie na východe predčasne, keď na tréningu zaútočil na spoluhráča Plevu a tréner Šterbák ho za to nemilosrdne vyhodil z mužstva. „Je to priamočiary a výbušný hokejista, ktorý ide do všetkých súbojov. Taký typ hokejistu sa nám teraz zíde,“ priznal manažér Maroš Krajči.

Samotný útočník mal v košickom tíme osobitné postavenie. Zbieral síce body (v tejto sezóne už 31 za 14 gólov a 17 asistencií), no bezpečne viedol aj tabuľku trestanosti, čo bol jeden z dôvodom, prečo sa Košičania rozhodli, že Laža prepustia.

„V Košiciach som prežil pekné obdobie, ale v Bratislave som doma. Slovanistická ponuka nebola jediná, ozvali sa mi aj zo švédskeho klubu Modo, odkiaľ prišli seriózne návrhy na novú zmluvu, no rozhodol som sa zostať na Slovensku. Slovan má teraz menšie problémy a ja sa mu pokúsim pomôcť, aby sa dostal tam, kam patrí. Zdeno Cíger je môj priateľ, vážim si ho aj s asistentom Miklošovičom, čo bolo tiež dôvodom, aby som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol,“ priznal útočník, ktorý sa asistenciou predstavil už vo svojom úvodnom stretnutí proti Martinu.

O niečo jasnejšia je už aj situácia okolo trénera bratislavských hokejistov Zdena Cígera. Ten sa priznal, že momentálne neuvažuje nad skorým návratom na ľad. „Na to, aby som nastúpil už v play-off trénujem veľmi málo. Siliť to nechcem ani zo zdravotných dôvodov. Venujem sa trénerstvu a chcem to robiť naplno. Budem bojovať, chcem dokázať, že to viem robiť. Nevzdám sa,“ tvrdil Zdeno Cíger, ktorý na lavičke neprežíva najľahšie obdobie. Na druhej strane, ťažko v základnej časti, ľahšie v play-off. Bodaj by sa to povrdilo aj v rozhodujúcej časti súťaže...

(mm)

Páčil sa vám článok?