Bratislavské rafterky začínajú sezónu skoro

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Najlepší bratislavský kolektív minulého roku, rafterky z posádky Mistral, privítali vlani dve veľké posily. Malý Filipko a malá Nikolka sa stali ďalšími členmi úspešného tímu, aj keď svojim mamám budú zatiaľ držať palce iba z kočiarikov... Obaja však len zavŕšili skvelý rok, v ktorom sa dievčatám podarilo získať titul absolútnych majsteriek Európy.

V príprave na novú sezónu sa najviac skloňuje jedno podujatie - majstrovstvá sveta v Južnej Kórei, kam sa chystá družstvo v zložení Pavelková, Zererová, Beňušová, Hochschornerová, Vargová, Čunderlíková, Borecká a kde budú reprezentovať pod hlavičkou Slovenska.

„Okrem víťazstvá na európskom šampionáte nás veľmi potešila výhra v ankete športového kolektívu Bratislavy, preto ďakujeme za každý poslaný hlas,“ prezradila najskôr kapitánka tímu Júlia Pavelková a pokračovala v priblížení zimnej prípravy: „Momentálne sa končí zimná časť - posilňovňa, plaváreň, behanie, hokejbal a začíname sa preorientovávať na „letnú“ časť. Tá bude od konca januára, začiatku februára a chystáme sa na ňu už priamo vo vode Karloveskej zátoky. Túto časť sme museli urýchliť, pretože už 10. marca letíme na India Cup konajúci sa v predhorí Himaláji v provincii Himachal Pradesh.“

Ázijské podujatie bude vítaným spestrením začiatku roka, vrcholom však aj tak zostáva svetový šampionát, odkiaľ sa dievčatá nechcú vrátiť naprázdno. „Túžime po medaile, veríme, že si nejaký kov zabalíme na cestu domov,“ vyjadrila želanie všetkých kolegýň Júlia Pavelková. Okrem majstrovstiev sveta sa Mistral pripravuje aj na európske poháre, ktoré budú v Česku, Slovinsku, Taliansku a v Rakúsku. Navyše práve posádka Mistral je hlavným organizátorom Európskeho pohára AIR Slovakia v Čunove konajúcom sa začiatkom júna, kam by mali pricestovať najlepšie tímy z celej Európy. Preteky v termíne 8. a 10. júna bude nielen prehliadkou rafterských družstiev, ale aj rôznymi sprievodnými akciami.

O formu svojich zvereniek sa už štvrtý rok stará tréner Štefan Lukačovič, okrem dvoch spomínaných prírastkov nenastali v Mistrale žiadne personálne zmeny. Družstvo sa rovnako ako vlani pripravuje s najúspešnejšími slovenskými raftermi - Hazardom a všetky jej členky veria, že tento rok sa v úspešností vyrovná vlaňajšku. A nikto sa zrejme nenahnevá, ak bude ešte úspešnejší, čo by znamenalo úspech práve na majstrovstvách sveta...

(mm)

Páčil sa vám článok?