Trúfate si vybehnúť po schodoch tejto budovy 27 poschodí? Tak sa prihláste, zmeriate si sily s ostatnými a zabavíte sa

10.9.2023
0

Zdroj: Archív banoviny

Páčil sa vám článok?

Baví vás šport, radi beháte, súťažíte a zaujímajú vás aj menej tradičné disciplíny? V tom prípade je možno táto akcia pre vás ideálna. Už 1. októbra sa uskutoční prvý ročník podujatia Nivy Tower Run. Zvládnete vybehnúť na tejto výškovej budove 27 poschodí, a teda 628 schodov?

Pretekať sa bude podľa platných pravidiel TWA (www.towerrunning.com). Teda základné pravidlo je prekonať výškový rozdiel vlastnými silami (behom, krokom, plazením). Použitie výťahu je zakázané. Čas sa vyhodnocuje pomocou elektronickej časomiery. Časomiera sa spúšťa vybehnutím zo štartu a zastavuje sa dosiahnutím cieľa. Štartuje sa jednotlivo v 30 sekundových intervaloch. Súťaž organizuje Športová Nadácia Kotrmelec, ktorá už má úspešne na svojom konte niekoľko towerrunových a bežeckých podujatí. Štart behu je o 11:00 h, registrovať sa však musíte online do 28.9. na vysledkovyservis.sk, maximálna kapacita registrácie je 200 bežcov. Podujatím bude sprevádzať obľúbený moderátor Richard Vrablec.

"Zapojiť sa môže každý (súťažiaci musí mať v deň preteku minimálny vek 16 rokov, pri účastníkoch do 18 rokov je potrebný podpísaný súhlas zákonného zástupcu - pozn. red.), kto má zaujem si to vyskúšať. Samozrejme, je to pomerne fyzicky náročné, preto neodporúčam sa rovno prihlasiť na podujatie bez tréningu," priblížil pre Bratislavské noviny organizátor podujatia Tony Reichmann zo Športovej Nadácie Kotrmelec, ktorá naposledy organizovala aj majstrovstvá Slovenska v behu do schodov UFO Vertical Sprint 2023.

Zdroj: Archív banoviny

Trúfate si vybehnúť po schodoch až nahor?

"Atmosféra na tréningoch alebo podujatiach je vždy fantastická. Krik ,buchot, dupot, hecovačky sú samozrejmosťou. A ten pocit, že som to dal, stojí každému za námahu si to hore vybombovať," dodáva Tony.

Zdroj: Archív T. R.

Organizátor podujatia Tony Reichmann pôsobí aj ako kondičný tréner, trénoval aj bežeckú skupinu zameranú na beh do schodov. Zorganizoval prvé podujatie Iuventa Sprint a vytvoril ustanovujúci slovenský rekord  v behu 100 km na bežeckom páse.

(ms)

Páčil sa vám článok?