FOTO: Prvé preteky Behaj lesmi 2023 sa rozbehli vo veľkom štýle. Na Devíne sa zúčastnilo viac ako 1200 bežcov

7.5.2023
0

Zdroj: behajlesmi.sk

Páčil sa vám článok?

Napriek nie veľmi pozitívnym predpovediam počasia sa v sobotu 6.5. na štart začiatku tretieho ročníka bežeckého seriálu Behaj lesmi veľké mniožstvo bežcov. V Devíne sa lámalo hneď niekoľko rekordov.

Na štart detských pretekov sa postavilo takmer 250 detí. Na svoje si prišli naozaj všetky katégorie. Na štart sa postavili aj tie úplne najmenšie detičky s rokom narodenia 2020 a mladšie, ktoré súťažili v kategórií Slimáčikov. Najmladší bežec celých pretekov mal presne dva roky.

Už na začiatku týždňa sa vypredali online registrácie na charitatívny beh JOJ ŠPORT RUN. Organizátori sa tento rok spojili s JOJ Šport, ktorá je hlavným partnerom charitatívneho behu. Peniaze putovali do Nadácie TV JOJ, ktorá ich poskytne neziskovej organizácii IPčko, ktorá sa stará o psychické zdravie mladých ľudí. Sumou 500 eur prispeli aj partneri týchto bežeckých pretekov ZATOPEK CONSULTING. Celková vyzbieraná suma, ktorá ide na pomoc neziskovej organizácií IPčko a špeciálne ich nízkoprahovému centru Káčko v Bratislave nakoniec dosiahla výšku 2103 eur.

FOTOGALÉRIA:

O 13:00 h odštartoval najdlhší beh pretekov po 22 kilometrovej lesnej ceste. Na trať vyrazilo takmer 250 bežcov. Víťazom dlhej trasy sa stal s časom 01:35:10 René Valent. Prvou ženou v cieli bola známa slovenská maratónska bežkyňa a šampiónka Ivana Líšková. Preteky sa niesli v ekologickom duchu - medaily sú na všetkých pretekoch vyrobené z rozložiteľného bioplastu, ktorý má svoj základ napríklad v kukurici a diplomy sú z hubového mycélia, ktoré sa nielen rozloží, ale dokonca slúži ako hnojivo.

Posledným behom dňa, o ktorý bol však obrovský záujem, bola Lesnícka 12, ktorú už tradične zastrešoval zakladajúci partner Lesy Slovenskej republiky. Práve Lesy SR spoločne s organizátormi vysadia za každého bežca strom. Víťazom sa stal Filip Kubík s časom 00:51:03. Prvou ženou bola Barbora Názlerová s časom 1:00:08. 

Prvé tohtoročné preteky sú už za nami, ale bežecký seriál týmto svoju sezónu len otvoril. Najbližšie sa milovníci behu môžu tešiť na jednu z najromantickejších lokalít na Slovensku - malebné Čičmany.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?