Ako rockové hviezdy: 5 futbalistov Manchestru United, ktorí sa preslávili búrlivým životom

5.5.2023

Zdroj: unsplash.com

Páčil sa vám článok?

Život futbalistov Manchestru United im väčšina ľudí závidí. Zarábať obrovské peniaze za hranie najlepšieho športu na svete pred tisíckami obdivovateľov znie ako sen. Niektorým hráčom však ani to nestačí. Sú to hviezdni hráči United, ktorí sa svojím prístupom a chuťou do života odlišujú od väčšiny ostatných futbalistov.

Pozrite si päť červených diablov, ktorí sa preslávili divokým životom.

Eric Cantona

Každý, kto sa ohliadne za kariérou kráľa Erica, si pravdepodobne spomenie na jeho vyhrnutý golier a vzdorovitý výraz v tvári, keď viedol Reds k sláve.

Cantona vniesol do svojej hry „rockový“ prístup a niekoľko neuveriteľných momentov, keď predviedol svoje zručnosti, často v tých najnepravdepodobnejších situáciách. Vynikal v Premier League v ére, kedy už bola plná úžasných talentov: Francúz bol jedinečný a fanúšikov United si získal takmer hneď po príchode na Old Trafford.

Mimo ihriska bol Cantona známy svojou temperamentnou osobnosťou, láskou k hudbe a otvorenosťou v názoroch. Nikdy sa nebál povedať svoj názor a jeho komentáre často vyvolávali polemiku. Bol tiež známy svojím jedinečným zmyslom pre módu, napríklad rád nosil kožené bundy a slnečné okuliare, čo ešte viac umocňovalo jeho rockový výzor.

George Best

George Best sa preslávil pred érou smartfónov; keď ešte nebolo bežné, že špičkových profesionálnych futbalistov sledovali na každom kroku. Vďaka tomu sa mohol pustiť do poriadne uletených vecí, ktoré by dnes neboli možné.

Jeho životný štýl azda najlepšie vystihuje príbeh s istým čašníkom. Jedného dňa koncom sedemdesiatych rokov si George Best vychutnával raňajky vo svojej hotelovej spálni v spoločnosti známej kráľovnej krásy a fľaše šampanského. Čašník, ktorý vošiel do izby, si všimol, že všade sú rozhádzané peniaze, výhra z nočného hazardu. Bestovo správanie čašníka prekvapilo a spýtal sa futbalovej hviezdy: „George, kde sa stala chyba?“

Dnešní futbalisti by tým, čo spravil Best, možno prilákali ešte viac pozornosti. Pravdepodobne by skôr hrali vo všetkých high roller kasínach, ktoré sú na internete, namiesto toho, aby pútali pozornosť v kamennom kasíne, alebo by supermodelku požiadali, aby sa pri vstupe do hotela zamaskovala.

Bestova búrlivá éra možno stelesňuje desaťročie, ktoré by si mnohí fanúšikovia (a hráči) želali vrátiť.

Patrice Evra

Ľavý obranca Patrice Evra bol nielen svetový futbalový talent, ale vedel sa aj parádne dostať do problémov, podobne ako mnohé rockové hviezdy.

V roku 2010 viedol hráčsku vzburu vo francúzskom národnom tíme kvôli vylúčeniu spoluhráča Nicolasa Anelku. Hráči, vedení Evrom, odmietli trénovať, preto bol zbavený funkcie kapitána a v kľúčovom zápase majstrovstiev sveta sa ocitol na lavičke.

Do United priniesol svoju bojovnú osobnosť, ktorá tímu pomohla vyhrať päť titulov v Premier League a Ligu majstrov v roku 2008, a údajne mal neochvejnú podporu Sira Alexa Fergusona, ktorému sa páčil jeho temperament.

Od čias, keď pôsobil v United, si Evra získal veľkú pozornosť pre svoje bizarné výstrelky na sociálnych sieťach, napríklad ten, kde vo videu, ktoré sa stalo virálnym, fackuje a oblizuje surové kurča .

Hovorte si o ňom, čo chcete, ale keď je nablízku Patrice Evra, aspoň nikdy nie je nuda.

Dimitar Berbatov

Dimitar Berbatov ohromil fanúšikov svojimi technickými zručnosťami a schopnosťou strieľať nádherné góly akoby bez námahy, vďaka čomu si vyslúžil status rockovej hviezdy.

Bulharova hra často vyzerala veľmi jednoducho vďaka jeho zručným výkonom, ktoré pripomínali virtuózne výkony rockových gitaristov. Občas to ale vyvolalo kritiku zo strany ostatných.

Počas svojho pôsobenia v Anglicku čelil Berbatov kritike niektorých hráčov, ktorí jeho uvoľnený prístup označovali za nedostatok úsilia. Pre mnohých fanúšikov United to bolo nespravodlivé: jeho reč tela nebola prejavom nezáujmu, ale bola odrazom jeho dôvery vo vlastné schopnosti.

Pre tých, na ktorých záležalo, vrátane samotného veľkého Sira Alexa, bol Berba hodný hlavnej úlohy v každom tíme.

David De Gea

David De Gea možno nie je najsamozrejmejšou voľbou do výberu v tomto článku, ale pod jeho plachým a skromným zovňajškom sa skrývajú sklony k búrlivému životnémmu štýlu.

Po prvé, je nefalšovaným fanúšikom heavy metalu a medzi jeho obľúbené kapely patrí Avenged Sevenfold. Brankár dokonca kapele daroval špeciálne podpísané tričko, keď sa s nimi stretol v zákulisí na jednom z ich koncertov.

Po druhé, v roku 2021 založil e-športový tím, ktorý nazval Rebels Gaming. Možno to poskytuje pohľad do tajnej rebelantskej osobnosti, ktorú De Gea skrýva pred verejnosťou.

...

Páčil sa vám článok?