Winter Games: Slovan zvíťazil nad Košicami 3:1 a je na čele tabuľky

15.1.2023
0

Zdroj: TASR- Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v dohrávke 24. kola Tipos extraligy nad HC Košice 3:1. Po tomto triumfe sa obhajca titulu dostal opäť na čelo tabuľky, kde má náskok jeden bod pred druhým Zvolenom a má zápas k dobru.

Stretnutie bolo súčasťou podujatia Kaufland Winter Games 2023 v Bratislave, na Národnom futbalovom štadióne ho sledovalo rekordných 14.244 divákov.

O čestné vhadzovanie sa postaral Václav Nedomanský, najlepší strelec v histórii Slovana. V rokoch 1962 až 1974 nastrieľal za klub 349 gólov v 419 dueloch.

Zdroj: TASR- Jaroslav Novák

Hokejový zápas odohrali na Národnom futbalovom štadióne. 

Podujatie pod holým nebom sa konalo v slovenskej najvyššej súťaži po druhý raz, v roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách Zvolenčania zdolali Banskú Bystricu 3:2.

Akcia na Tehelnom poli bola zároveň oslavou stého výročia klubu HC Slovan, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime.

Góly: 30. Kytnár (Takáč), 39. Takáč (Sersen), 60. Takáč (Sersen, Kytnár) - 16. Paršin (Chovan).

Rozhodovali: D. Konc st., Hronský - Junek, Durmis, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 14.244 divákov.

Slovan: Coreau – MacKenzie, Golian, Maier, Ackered, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Fominykh – Lukošík, Kytnár, Takáč – Török, Preisinger, Haščák – Zigo, Bezák, Matoušek – Šotek

Košice: Janus – Romančík, Southorn, Bartoš, Olsson, Ferenc, Šedivý, Novota – Bartánus, Chovan, Parshin – Jääskeläinen, Pollock, Tybor – Lamper, Slovák, Leskinen – Rogoň, Linet, Havrila

(TASR)

Páčil sa vám článok?