Obľúbený nočný beh Bratislavou pozná svojich víťazov, do cieľa dobehol aj primátor Vallo

4.9.2022
muži

Zdroj: Facebook/Bratislava marathon

Páčil sa vám článok?

Tisícky bežcov včera, 3. septembra, dobehli do cieľa v rámci obľúbeného nočného behu Telekom night run, ktorý mal tak ako po minulé ročníky štart aj cieľ v Eurovei.

V sobotu večer sa už po 14. raz konali obľúbené nočné preteky Telekom Night Run. Pod nočnou oblohou Bratislavy zažili neopísateľnú atmosféru podujatia sprevádzaného hudobnou a svetelnou šou tisícky bežčov. Aj počasie bežcom prialo, bolo príjemne a preteky si užili bez dažďa. Do cieľa dobehla ako prvá žena Žofia Nanová s časom 0:35:39 a prvý muž bol Tibor Sahajda s cieľovým časom dobehu 0:30:15. Druhá žena v cieli bola Lucia Pelikánová s časom 0:36:27 a tretia pár sekúnd za ňou Zuzana Gejdošová s časom 0:36:59. Výsledky prvých troch najrýchlejších mužov pretekov boli veľmi vyrovnané. Druhý najrýchlejší muž bol Marek Hladík s časom 0:30:23 a Michal Stanik 0:30:28. Kompletné výsledky všetkých bežcov nájdete TU.

Zdroj: Facebook/ Bratislava marathon

​Žofia Nanová

Zdroj: Facebook/Bratislava marathon

​Lucia Pelikánová

Zdroj: Facebook/Bratislava marathon

​ Zuzana Gejdošová

Zdroj: Facebook/Bratislava marathon

​Tibor Sahajda, Marek Hladík, Michal Stanik 

Na včerajšom nočnom behu sa zúčastnil aj primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý takéto športové akcie podporuje. "V našom meste žijeme športom. Veľmi ma teší, keď vidím v uliciach Bratislavy, mestských lesoch či na hrádzi športujúce Bratislavčanky a Bratislavčanov. Za posledné roky sa stal veľmi populárny predovšetkým beh, čo dokazuje aj obľúbenosť športových bežeckých podujatí
v našom meste. Niektoré z nich časom zdomácneli a sú už neoddeliteľnou súčasťou športového života v meste. Jedným z nich je aj podujatie, vďaka ktorému ožívajú športom aj nočné ulice Bratislavy - Telekom Night Run," povedal v príhorove Matúš Vallo, ktorý si tento ročník odbehol aj spolu s niektorými členmi strany Team Bratislava.

Zdroj: Instagram/Matus Vallo

​Primátor Matúš Vallo 

Zdroj: Facebook/Matúš Vallo

​Team Bratislava

 "Včerajší beh Bratislavou bol parádny. Užili si ho tisícky bežcov a medzi nimi aj moji kolegovia a kolegyne z Teamu Bratislava. Vyšlo nám počasie, na trati aj popri nej vládla perfektná atmosféra a zvlášť ma teší bezchybná organizácia preteku," vyjadril sa dnes primátor na sociálnej sieti.

Zdroj: Róbert Pažitný

Atmosféra pred štartom pretekov.

(nc)

Páčil sa vám článok?