Futbal: Slovan zdolal MFK Zemplín Michalovce 4:2, no prehrával už 0:2

31.7.2022
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom zápase 3. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 4:2, hoci po prvom polčase prehrávali 0:2.

V základnej zostave "belasých" chýbalo viacero hráčov, ktorí v týždni nastúpili v odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť (1:4). Prvý polčas lepšie vyšiel Michalovčanom, ktorí išli do vedenia v 8. minúte gólom Wisdoma Kanua a v závere polčasu zvýšil ich šance na víťazstvo Brian Peňa. Úradujúci majster do druhého polčasu vystriedal štyroch hráčov, výrazne pridal v ofenzívnej aktivite a striedajúci Tigran Barseghjan a Andre Green vyrovnali na 2:2. O víťazstve Slovana rozhodol v 83. minúte Uche Agbo, definitívnu podobu výsledku dala technická strela Ivana Šaponjiča, ktorú si zrazil do bránky Michal Jeřábek.

"Z našej strany bol prvý polčas úplná tragédia. V druhom polčase to bolo iné mužstvo, ktoré ukázalo, že keď chce, má charakter a vie bojovať. Niektorí hráči však obstáli veľmi zle, z toho budeme musieť urobiť nejaké závery. Tí, ktorí budú pracovať pre tento klub, tú budú, pokiaľ budem tréner. Tí, ktorí nechcú pracovať a majú talent, podo mnou hrať nebudú. Ešte by som sa rád poďakoval Michalovciam, že nám vyšli v ústrety a vzhľadom na náš program a cestovanie sme si vymenili zápasy. Ďakujem ich vedeniu i trénerovi, taktiež Únii ligových klubov, ktorá nám tiež vyšla v ústrety. Prvý polčas bola úplná tragédia a je moja robota, aby som z toho vyvodil dôsledky. Cez prestávku som vôbec nekričal, nakreslil som rozostavenie so štyrmi zmenami a povedal som dve vety, ktoré si nechám pre seba. Druhý tam bola už iná aktivita smerom dopredu, iný prístup, no takto by to malo byť od prvých minút," vyjadril sa po zápase tréner Slovana Vladimír Weiss st.

"Výborne rozohraný zápas sme nedotiahli do bodového konca. V prvom polčase sme neboli nebezpeční aj smerom dopredu, v druhom to absentovalo. Dostali sme sa pod tlak, nedotiahli sme pár brejkových situácií. Hrala tak zostávala na našej polovici, kde to bolo husté a náročné. Slovan otočil zápas, k čomu mu gratulujem," zhodnotil tréner Michalovuec Norbert Hrnčár. 

Slovanisti majú po troch zápasoch na konte šesť bodov a poskočili na čelo neúplnej tabuľky. Michalovčania sú po prvej prehre v sezóne pred nedeľnými dohrávkami na priebežnom 4. mieste.

Fortuna liga - 3. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 4:2 (0:2)

Góly: 59. Barseghjan, 72. Green, 83. Agbo, 90.+1 Jeřábek (vl.) - 8. Kanu, 45. Peňa. Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Kuba, bez kariet, 2000 divákov.

Slovan Bratislava: Trnovský - Hrnčár, Križan (78. Zmrhal), Voet (46. Abena), Lovat - Mustavič, Agbo, Holman (46. Barseghjan) - Čakvetadze, Medveď (46. Šaponjič), Čavrič (46. Green)

Michalovce: Száraz - Kotula, Ranko, Jeřábek, Mendez - Peňa (55. Slebodník), Vaško, Begala - Jánošík (82. Volanakis), Kanu (55. Da Silva), Marcin (66. Žofčák)

(TASR) 

Páčil sa vám článok?