Slovan-Ferencváros: V súvislosti s rizikovým futbalovým zápasom polícia pripravuje opatrenia, obmedzí sa aj doprava

25.7.2022
0

Zdroj: FB Bratislava a jej premeny

Páčil sa vám článok?

Bratislavská polícia pripravuje v súvislosti so stredajším (27. 7.) futbalovým zápasom medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť bezpečnostné opatrenia. Obmedzenia sa v hlavnom meste dotknú aj dopravy. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeif.

Cieľom opatrení podľa jeho slov bude ochrana života, zdravia a majetku občanov, zabezpečenie verejného poriadku, ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v meste.

"Uvedené športové podujatie považujeme za rizikový zápas, pri ktorom predpokladáme vznik bezpečnostných rizík na štadióne ale aj mimo štadióna, s možným narušením verejného poriadku a komplikácii v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov športového podujatia,"spresnil policajný hovorca MIichal Szeiff s tým, že fanúšikov, ktorí sa plánujú zúčastniť tohto športového podujatia vyzývaú, aby sa nedopúšťali protiprávnych konaní pred, počas ani po skončení športového podujatia na štadióne, alebo v jeho blízkosti a riadili sa pokynmi usporiadateľov.

Situáciu budú monitorovať aj dopravní policajti. Obmedzenia v cestnej premávke sa budú týkať Bajkalskej ulice, od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu. Ďalej Príkopovej ulice, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiankovej ulice. "Uvedené ulice nachádzajúce sa v bezprostrednej blízkosti miesta konania športového podujatia budú v rámci pripravovaných bezpečnostných opatrení úplne uzavreté," upozornil Szeiff. Dodal, že v súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencvárosu Budapešť musia vodiči počítať s dopravnými obmedzeniami. Dôjde k  úplnému uzatvoreniu Tomášikovej ulice od 16.30 h, a to v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu. Polícia preto vyzýva občanov, aby neparkovali autá v oblasti železničnej stanice Nové Mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice. "O prípadných ďalších dopravných obmedzeniach bude verejnosť včas informovaná," povedal Szeiff.

Policajti tiež žiadajú ľudí, aby počas bezpečnostného opatrenia rešpektovali pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplní voči ostatným. "Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy," poznamenal Szeiff.

Mestská polícia Bratislava v súvislosti s rizikovým zápasom posilňuje výkon vo svojom kamerovom stredisku. Záznamy z kamier môžu byť použité ako dôkazy, uviedol hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Borko. V teréne budú policajti zo všetkých okresných veliteľstiev mestskej polície a z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie spolu so psami. Borko priblížil, že ich úlohy sa budú viazať s okolím Národného futbalového štadióna (NFŠ) aj s posilnením dohľadu nad verejným poriadkom v meste.  "Príchod fanúšikov Ferencvárosa bude koordinovaný policajtmi štátnej a mestskej polície a aj usporiadateľom," konštatoval Borko. Mestská časť Nové Mesto, na území ktorej sa NFŠ nachádza, rozhodla o zákaze alkoholu v okolí štadióna a na ňom. Zákaz bude platiť pred i po zápase.

Miestna samospráva zároveň na svojej webovej stránke informuje, že od 15.00 h budú uzatvorené vstupy a výstupy z areálu Kuchajda od Vajnorskej ulice i od Novomestského športového klubu. Od 16.00 h uzatvoria aj detské ihrisko Nová doba. Letné kino, ktoré organizuje mestská časť každú stredu na Kuchajde, sa presúva na 28. júla. "Obyvateľom zóny v bezprostrednom okolí štadióna mestská časť odporúča, aby zvážili v deň zápasu parkovanie v blízkosti štadióna, pretože môže dôjsť k rôznym bezpečnostným opatreniam," pripomína samospráva.

(ts, tasr, nc)

Páčil sa vám článok?