Na kúpalisku kúsok od Bratislavy zaplatíte len 2 eurá – treba však vedieť, kedy prísť

19.6.2022

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Letné kúpalisko v rakúskom Hainburgu, ktoré je pár kilometrov za našimi hranicami, láka aj mnohých Bratislavčanov. Ak nepatríte k tým, ktorí potrebujú tráviť pri bazéne celý deň, môžete výrazne ušetriť na vstupnom.

Na kúpalisko Bergbad pod kopcom Braunberg sa autom dostanete približne za 20 minút, takže ak sa vám žiada osviežiť pri vode, môžete sa rozhodnúť kedykoľvek, aj neskôr popoludní. Otvorené je každý deň od 9. do 19. hodiny.

Kúpalisko láka návštevníkov nielen veľkým bazénom s atrakciami či detským bazénom so šmykľavkou, ale tiež rozľahlou zelenou lúkou, ktorá je starostlivo udržiavaná. Nájdete tu dosť miesta na oddych v tieni stromov i na slnku, aj na hry a šport vrátane futbalu či plážového volejbalu.

Veľký 50-metrový antikorový bazén je vyhrievaný solárnou energiou. Rozdelený je na dve časti, v prvej je tobogan a v druhej skokanské mostíky, menší je vo výške 1 m, väčší 3 m a 5 m. Pod mostíkom má bazén hĺbku 3,8 m. Pre najmenšie deti je bazénik s vodou po členky a vedľa malé ihrisko s hojdačkami.

Zdroj: ac

​Lákadlom kúpaliska je aj veľká a udržiavaná lúka.

V ponuke je tiež občerstvenie „cez pult“ aj v reštaurácii, nechýbajú sprchy a kabínky na prezlečenie a za 1,50 € máte k dispozícii uzamykateľnú skrinku, kam si odložíte doklady či peňaženku. Do zálohy dáte 5 €, ktoré vám pri odovzdaní kľúča od skrinky vrátia.

Ak vám stačí tráviť pri bazéne popoludnie, odporúčame prísť až po 14. hodine, vtedy je vstupné lacnejšie, dospelý zaplatí namiesto bežnej ceny 6 eur len 4 eurá. Najviac však ušetríte, keď prídete po 17. hodine, vtedy je vstup pre dospelého iba 2 eurá. Ak v tomto čase prídete aj s deťmi, rátajte s tým, že tobogan a skokanský mostík budú mať k dispozícii do 18.45 h, neskôr sa už na tieto atrakcie nedostanú. Kúpalisko sa zatvára o 19. hodine.

Zdroj: ac

​Kúpalisko je v peknom prostredí pod kopcom Braunberg.

Ceny vstupného:

• Bežná cena: dospelí 6 €, seniori, študenti a ŤZP 4 €, deti od 3 do 15 rokov 3 €
• Po 14. hodine: dospelí 4 €, seniori, študenti a ŤZP 4 €, deti od 3 do 15 rokov 2,50 €

• Po 17. hodine: dospelí 2 €,  seniori, študenti a ŤZP 2 €, deti od 3 do 15 rokov 1 €

(ac)

Páčil sa vám článok?