FOTO Na jednom z najkrajších kúpalísk v meste sa do bazéna dostanú aj vozičkári. A aké sú ceny?

18.6.2022
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Letné kúpalisko neďaleko zimného štadióna v Novom Meste patrí k najkrajším a najvyhľadávanejším v Bratislave. Ako jediné mestské kúpalisko má aj zariadenie, ktorým sa do vody pohodlne dostanú imobilní, čoskoro by však malo pribudnúť ďalšie. Pozreli sme sa, ako funguje, a tiež na ceny vstupu aj občerstvenia.

Na letné kúpalisko Tehelné pole, ktoré pochádza ešte z čias druhej svetovej vojny, chodievali Bratislavčania radi od začiatku. Bývalo vyhľadávaným miestom nielen pre verejnosť, ale aj športovcov – za socializmu sa tam konali mnohé významné medzinárodné plavecké preteky a vodnopólové podujatia. Ak ste tu dlhšie neboli a pamätáte si kúpalisko len z detstva, prekvapí vás príjemným prostredím a atmosférou, hoci počas rekonštrukcie susedného zimného štadióna prišlo o rozľahlú trávnatú pláž.

Tak ako pred desaťročiami, aj dnes nájdete na kúpalisku  tri bazény – veľký plavecký, stredný s toboganom a malý detský. K dispozícii máte, samozrejme,  sprchy i šatne a na terase bufet, tiež menšie detské aj workoutové ihrisko. Dobrou správou je, že  bazénový zdvihák na Tehelnom poli opäť funguje, takže do vody sa pohodlne dostanú aj vozičkári či návštevníci, ktorí majú problém zísť po schodoch. „Ide o elektrické spúšťacie zariadenie, ktoré sa dá použiť kdekoľvek pri bazéne, stačí požiadať plavčíka,“ vysvetlila pre banoviny.sk prevádzkarka kúpaliska.

Zdroj: Matúš Husár

Bazénový zdvihák ​pre imobilných obslúži plavčík či plavčíčka.

Túto „vymoženosť"  má z mestských kúpalísk, ktoré patria pod Správu telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), zatiaľ iba Tehelné pole. „Pripravujeme však kúpu ďalšieho zariadenia pre telesne znevýhodnených návštevníkov. Príspevok mesta by mali schváliť mestskí poslanci v júni v rámci komplexných zmien rozpočtu,“ informoval nás riaditeľ STaRZ Ladislav Križan.  

Zdroj: Matúš Husár

​Plavecký bazén bol v piatok po 10. hodine takmer prázdny, mohli ste ho mať len pre seba...

Ako ďalej uviedol, na žiadnom z mestských kúpalísk, ktoré sú v v správe STaRZ, vstupné nezdraželo, je rovnaké ako vlani. Na Tehelnom poli stojí celodenný lístok 4,00 € pre dospelých, 3,50 € pre študentov, 3,00 € pre deti a 1,50 € pre seniorov a ŤZP, zľavnené vstupné po 17. h má jednotnú cenu 2,00 €. Ak si však kúpite celodenný lístok online, zaplatíte len 3,50 € a za permanentku na 10 dní 29 €, čo je 2,90  € na deň.

Zdroj: Matúš Husár

​Stredný bazén má aj menší tobogan.

Pozreli sme sa aj na ceny občerstvenia v kúpaliskovom bufete, vybrali sme aspoň niektoré: čapované pivo (0,5 l) 2,50 €, čapovaný radler citrón (0,5 l)  2,50 €, čapovaná kofola (0,5 l)  2,00 €, čapovaná sóda (0,1 l)  0,30 €, ľadová káva (150 ml) 2,50 €, káva espresso 1,70 €, cukrová vata 2,50 €, horalka 1,00 €, čipsy 3 €, hotdog 2,50 €, párky xxl (chlieb, horčica, kečup) 5,00 €, vyprážaný syr (130 g)  4,00 €, cigánska pečienka (120 g)  5,00 €, kuracie nugetky  (120 g) 4,00 €, langoš 3,00 €.

(ac)

Páčil sa vám článok?