Koľko zaplatíte za vstup na Mičurin? Čoskoro ho otvoria pre verejnosť

15.6.2022

Zdroj: minedu.sk

Páčil sa vám článok?

Letné dni sú v plnom prúde, a tak sme zisťovali, ako to bude túto sezónu s cenami na obľúbenom kúpalisku Mičurin na Búdkovej ceste v bratislavskom Starom Meste. Schladiť sa v ňom môžete už o dva týždne.

Ako nás informovalo ministerstvo školstva, predpokladaný termín otvorenia kúpaliska pre verejnosť je 1. júla, ako aj po minulé roky. Cenu vstupného však podľa ich slov stanoví prevádzkovateľ kúpaliska, ktorým je spoločnosť Iuventa. Ministerstvo predpokladá, že ceny vstupného oproti vlaňajšku skôr narastú. "Vzhľadom na aktuálnu situáciu spojenú s infláciou a nárastom cien energií sa cena vstupného bude pravdepodobne meniť," spresnil pre banoviny.sk rezort školstva. S otázkou k cenám vstupného sme sa teda obrátili na Iuventu.

Dobrou správou je, že v tohtoročnej letnej sezóne cenník vstupu na kúpalisko meniť neplánujú. "Ceny zostávajú rovnaké ako minulý rok, nebudeme žiadnu z položiek zvyšovať ani meniť," priblížila pre banoviny.sk Nikola Hrončoková z Iuventy a dodala, že v pláne je aj vyriešenie platobného terminálu na úhradu vstupného a doplnkových služieb platobnou kartou.

Dospelý zaplatí za jeden vstup 3 eurá, prísť si zaplávať so zľavou môžete v podvečer po 17:30 h, kedy zaplatíte 2 eurá. Vstup pre deti od 3 -14 rokov bude za 2 eurá, po 17:30 h za 1,50 eura. Študenti po preukázaní platným preukazom ISIC zaplatia 2,50 eura, po 17:30 h dve eurá. Dôchodca a ZŤP zaplatí dve eurá, po 17:30 h 1,50 eura. Kúpalisko ponúka tiež možnosť požičať si ležadlo za 2 eurá na deň, v prípade menšieho ležadla je to 1 euro na deň. Deti do 3 rokov majú vstup na kúpalisko zadarmo.

Čo sa týka noviniek, rezort školstva nás informoval, že aktuálne sa revitalizuje areál a amfiteáter. Pripravuje sa aj premietanie filmov v spolupráci s občianskymi združeniami, ktoré prejavili záujem.

​(ac, nc)

Páčil sa vám článok?