Päť poľských hádzanárov malo pozitívny test na koronavírus po príchode do Bratislavy, povolali náhradníkov

13.1.2022

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Poľskú reprezentáciu zasiahol krátko pred štartom ME hádzanárov na Slovensku a v Maďarsku koronavírus. Po prílete do Bratislavy hlásila výprava ďalších päť pozitívnych prípadov v hráčskom kádri a tréner Patryk Rombel tak musel dodatočne povolať náhradníkov.

"Krátko po príchode na Slovensko absolvovali reprezentanti ďalšie testy na prítomnosť koronavírusu. Žiaľ, ďalších päť hráčov malo pozitívny test. Sú nimi Adam Morawski, Piotr Chrapkowski, Jan Czuwara, Kacper Adamski a Damian Przytula. Všetci piati sa cítia dobre a majú asymptomatický priebeh infekcie. V zmysle protokolu Európskej hádzanárskej federácie zamierili do izolácie," informoval Poľský zväz hádzanej na svojej oficiálnej stránke.

Pätica infikovaných nebude môcť s istotou nastúpiť na úvodné dva duely Poliakov v základnej D-skupine v Bratislave - v piatok proti Rakúsku a v nedeľu proti Bielorusku. V prípade, že po piatich dňoch budú mať dva po sebe nasledujúce testy negatívne, mohli by stihnúť záverečný zápas v skupine v utorok proti Nemecku.

Už pred odchodom na šampionát vypadli pre koronavírus z poľského kádra Rafal Przybylski a Dawid Dawydzik. Kouč Rombel musel núdzovú situáciu vyriešiť povolaním piatich hráčov spomedzi náhradníkov a tak do Bratislavy zamierili Melwin Beckmann, Mikolaj Czapliňski, Krzysztof Komarzewski, Maciej Zarzycki a Mateusz Zembrzycki.

(TASR)

Páčil sa vám článok?