Dobrý skutok: Petržalskí športovci pomôžu rodinám v núdzi

12.12.2021
0

Zdroj: PHBL

Páčil sa vám článok?

Petržalská hokejbalová liga organizuje aj tento rok vianočnú zbierku. „Máme to šťastie, že môžeme športovať. Nie je to však len o tom, že sa naháňame po ihrisku s loptičkou. Chceme ukázať, že sme aj ľudia, ktorí vedia pomôcť,“ hovorí šéf PHBL Miroslav Dragun a teší sa, že tento rok sa k nim pridali aj petržalskí futbalisti a škola karate.

Minulý rok zorganizovali hokejbalisti vianočnú zbierku po prvý raz. Mala úspech. Pre krízové centrum a útulok pre mamičky s deťmi na Vavilovovej ulici v Petržalke sa im podarilo vyzbierať viac ako 2500 eur, za ktoré rodinám nakúpili potraviny, drogériu, darovali hračky aj televízor. Peniaze, ktoré dostali, využilo centrum aj na výlety pre deti a kúpu trampolíny. „Preto zbierku tento rok organizujeme znova, a to aj v spolupráci so sociálnym oddelením mestskej časti, klubom FC Petržalka a Športovou školou karate Bratislava. Tentoraz chceme pomôcť konkrétnym vybraným rodinám v hmotnej núdzi,“ pokračuje Miroslav Dragun. „A kúpou trvanlivých potravín pomôžeme aj krízovému centru v Petržalke.“ Podľa jeho slov sú podobné vianočné akcie športových organizácií vo svete štandardom a PHBL nechce byť výnimkou. „Je pre nás prirodzená vec pomôcť druhým.“

Ich fanúšikovia môžu prispieť do zbierky na účet PHBL SK02 1100 0000 0029 4208 7874 (do poznámky uviesť meno a poznámku “PHBL pomaha“), zapojiť sa do online tomboly (do správy pre príjemcu uviesť mejl, na ktorý vám zašlú vaše tombolové čísla) alebo si kúpiť kalendár ligy na rok 2022 za 20 eur (do správy pre príjemcu uviesť meno a adresu, kam kalendár doručiť). V tombole môžete vyhrať zaujímavé ceny, napríklad 10 hodín tréningu hokejbalových zručností s profi trénerom, dres podpísaný hráčmi LG Bratislava, FC Petržalka alebo zľavové poukážky či hokejky. Zbierka trvá do 17. decembra a tombola sa bude losovať naživo na Facebooku a Instagrame PHBL od 20.00 h.

Na Hrobákovej bez kritikov

Hokejbalisti mali šťastie, že jesenná časť ligy im končila tesne pred lockdownom. „V podstate sme odohrali takmer všetky zápasy jesennej časti, ktorá sa mala hrať do konca novembra,“ hovorí Miroslav Dragun. „V marci pokračujeme v jarnej časti už na dvoch ihriskách – Na Medveďovej a už aj na Hrobákovej.“

Multifunkčné ihrisko na Hrobákovej je už dokončené. Zostáva doasfaltovať areál, vybudovať workoutové ihrisko a na jar už bude slúžiť hokejbalistom aj verejnosti.

Zdroj: Ivana Vrabľová - MČ Petržalka

Spojili sa pre dobrú vec. ​Miroslav Dragun za PHBL, vicestarostka Iveta Jančoková, Kristína Macková zo Športovej školy karate Bratislava a Dominik Tóth za FC Petržalka.

V rámci ligy sa tu budú hrávať niektoré zápasy. Tým, že sa ihrisko nenachádza bezprostredne pri domoch ako na Medveďovej, Miroslav Dragun odhaduje, že ľudia nebudú mať so športovými prejavmi hokejbalistov problém.

(in)

Páčil sa vám článok?