VIDEO: Futbalový Slovan v nedeľu zdolal doma Ružomberok 1:0 a udržal si v tabuľke náskok pred Trnavou...

8.11.2021

Zdroj: FB ŠK Slovan Bratislava

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 14. kole Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 1:0. O jediný gól nedeľného zápasu sa postaral v 12. minúte Jaromír Zmrhal. Belasí si šiestym ligovým víťazstvom za sebou udržali 3-bodový náskok pred Spartakom Trnava, nakoľko "Bílí andelé" v nedeľu takisto zvíťazili a to v Poprade nad Liptovským Mikulášom 2:0.

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal a jeden gól. V 12. minúte sa oň postaral Zmrhal, ktorý sa zastreľoval už v 6. minúte, no Krajčírik mu pohotovým zákrokom zmaril prudkú strelu. Český stredopoliar si všetko vynahradil, keď sa dostal k lopte v šestnástke a bez prípravy otvoril skóre a to po nádhernej rýchlej akcii:

Hostia odpovedali šancou Kostadinova, ktorý bol v podobnej pozícii ako Zmrhal, no prestrelil bránku. Náskok "belasých" mohol v 38. minúte zvýšiť Green, ale jeho šancu po úniku zmaril brankár Krajčírik. Krátko nato sa Green dostal k zakončeniu hlavou a trafil brvno. Hostia mali v nadstavenom čase sľubnú príležitosť vyrovnať, ale Madleňák po Takáčovej prihrávke minul bránku.

Zaujímavé momenty priniesla 52. minúta, keď Krajčírik najskôr zmaril strelu Kankavu a v následnom protiútoku sa do šance dostali hostia. Regáli sa však dostal do ostrého uhla a jeho následná strela neprekvapila brankára Šullu. Ružomberčania boli blízko k vyrovnaniu aj po strele Kochana, no domáci brankár podržal svoj tím pohotovým zákrokom na bránkovej čiare. Skóre už nezmenila ani šanca Kankavu v nadstavenom čase, ktorú zmaril brankár Krajčírik.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Gól: 12. Zmrhal. Rozhodovali: Prešinský - Somolányi, E. Weiss, ŽK: Hrnčár - Fabiš, Madleňák, Kochan, 3015 divákov
Slovan: Šulla - Hrnčár, Kašia, De Marco, Vojtko (90. Abena) - Kankava, Lichý - Green (90. Rabiu), Weiss ml. (76. Agbo), Zmrhal (76. Čavrič) - Mráz (44. Henty)
Ružomberok: Krajčírik - Fabiš, J. Maslo (74. Mrva), Luka, Madleňák - Kochan - Kostadinov (62. Rymarenko), Luterán (87. Múdry), Takáč (87. Ďungel), Regáli - Bobček (62. Boda)

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Dnes možno prvýkrát pochválim mužstvo za bojovnosť, pretože nie je ľahké vyhrávať každý zápas. Nie je to výhovorka, ale cesta z Gibraltáru nás doslova ´zabila´, vrátili sme sa v piatok podvečer, hneď na druhý deň sme mali sústredenie. Nastúpilo sedem čerstvých hráčov, no tá cesta vás niekedy doslova zabije, hráčov poznám za polrok dobre a videl som to na nich. Z tohto pohľadu som s výkonom spokojný, čo sa týka bojovnosti a vytvárania šancí, realizácia bola horšia, preto sme vyhrali len 1:0. Mali sme veľa šancí, takisto Ružomberok mal dobré veci najmä zo štandardiek, pri ktorých sme boli trochu nepozorní, napriek zmene z priestorovej obrany na osobnú. V tejto chvíli a v situácii, v akej sme boli, je dôležité, že sme vyhrali. Niektorí hráči nastúpili po zraneniach, či už Vlado, iní dlhšie nehrali, ako David Hrnčár, Filip Lichý či Matúš Vojtko. Vkladov do zostavy a výmen bolo veľa, čo je vždy aj pri relatívnej zohratosti cítiť a vždy sú tam nejaké chybičky v organizácii hry alebo pri štandardných situáciách. Pracujeme na tom a verím, že sa budeme stále zlepšovať. Je jasné, že vieme hrať lepšie. Možno ste odo mňa čakali kritiku, ale hráčov pochválim za prístup, bojovnosť a tri body. Dnes som spokojný. Samuel Mráz mal niečo s členkom, nie úplne vážne, ale radšej som ho dal dole, aby to nebolo vážnejšie. Tieto tri body sme pred prestávkou veľmi potrebovali, aby sme zostali na čele. Krátko si oddýchneme a popracujeme na herných veciach i kondícii. Osem hráčov ide do reprezentácií, tréningový proces bude úplne iný, ale verím, že dobijeme baterky po fyzickej i psychickej stránke. Po pauze bude program zase náročný, ideme do Michaloviec a potom máme doma možno pre niektorých životný zápas. Musíme sa na to pripraviť."

Peter Struhár, tréner Ružomberka:
"Musím sa priznať, že sme do zápasu šli s určitým zámerom. Chceli sme mať zabezpečenú obrannú formáciu, no musím povedať, že Slovan hral v prvom polčase lepšie než my. Vytváral si šance, z čoho pramenil aj gól, a vytvoril si ešte ďalšie príležitosti. Po inkasovanom góle začali hrať chlapci akoby odvážnejšie, šancu mal Kostadinov, možno takú istú ako Slovan, ale nepremenil ju. Slovan si vytvoril ešte jeden samostatný nájazd, musím pochváliť nášho brankára, ktorý veľmi dobre zakročil. Teší ma najmä celý druhý polčas, hrali sme o dosť kvalitnejšie než v tom prvom a myslím si, že aj lepšie než Slovan. Vytvorili sme si šance či už po signáloch, alebo z takého tlaku. Jasná vec je, že Slovan mal nahraté a viedol, ale chalani chceli vyrovnať, boli tam nejak závary, škoda, že to tam nejako nepadlo. Musím však svojich hráčov pochváliť, podali slušný výkon. Mali sme nejaké zmeny, za výkon pochválim mladého Luku. Tak ako sme doma zaslúžene zdolali Slovan, tak tentoraz súper strelil gól a myslím si, že mal aj o jednu-dve šance viac."

(TASR)

Páčil sa vám článok?