Obľúbený nočný beh sa vracia do bratislavských ulíc už zajtra, organizátor hlási takmer vypredané

17.9.2021

Zdroj: N.C.

Páčil sa vám článok?

13. ročník najväčšieho nočného behu na Slovensku, ktorého trasa povedie nočnou Bratislavou, sa uskutoční zajtra 18. 9. Po minuloročnej virtuálnej verzii podujatia, ktorá sa konala pre pandémiu, bol tento rok záujem o bežecké podujatie mimoriadny.

Najväčší nočný beh na Slovensku – Telekom Night Run nočnou Bratislavou sa uskutoční v už zajtra v sobotu 18. 9. so štartom o 19.00 hod z nákupného centra Eurovea.

 „Telekom Night Run má medzi ostatnými eventmi jedinečné miesto. Atmosféra je vždy výborná a akciu sprevádza každoročne výborné športové prostredie a množstvo žičlivých divákov“," priblížil jesenný event marketingový riaditeľ podujatia Peter Pukalovič. Organizátor tiež dodal, že sobotný nočný beh je až na pár posledných miest vypredaný. Na štart sa tak postaví takmer 2 000 bežcov, ktorí vyštartujú do ulíc nočnej Bratislavy v dvoch vlnách. Desaťkilometrová trať povedie mestským okruhom cez Staré Mesto a Petržalku.

Celý prípravný program až do začiatku akcie sprevádzal množstvo aktivít, ktoré sú s týmto behom už niekoľko rokov spojené napr. prípravné tréningy, súťaže na sociálnych sieťach, aktivity zamerané na životné prostredie. V predvečer hlavných pretekov sa aj tento rok uskutoční obľúbený „Ťuki detský večerný beh“ pre všetkých malých športovcov.

Podujatie sa aj tento rok bude niesť v „zelenom“ duchu. Telekom sa už tretí rok po sebe snaží udávať nový eko trend v oblasti organizácie športových podujatí. Svojimi zelenými aktivitami tak výrazne prispieva k ochrane životného prostredia cez podporu „less waste“ konceptu, separácie odpadu a trvalú udržateľnosť. Aj tento rok pripravili 23 zelených aktivít, ktorými napĺňajú prísľub zorganizovať bežecké podujatie ohľaduplné k životnému prostrediu.

Okrem separácie a znižovania množstva odpadu na trati, ale aj v cieľovej zóne, sa tento rok zamerali aj na čistenie bežeckých trás v rámci tzv. Plogging runov, výsadbu stromčekov spojenú s podporou iniciatívy 10000 stromov pre Bratislavu a tiež podporu lokálnych výrobcov, ktorí vyrábajú eventové tričká z recyklovaných plastov. "Ak nám bežci navyše pomôžu s rešpektovaním všetkých zelených výziev, prispejeme tak spoločne k bežeckému podujatiu, po ktorom neostanú v uliciach mesta kopy odpadkov a jeho dopad na životné prostredie bude minimálny,“ predstavila zelený koncept Petra Hrnčiarová, senior špecialista marketingovej komunikácie Slovak Telekom.

Organizátor podporí už druhýkrát  mestský projekt „10000 stromov pre Bratislavu“. V roku 2020 organizátori spoločne s generálnym partnerom podujatia a samotnými bežcami prispeli na tento projekt napriek virtuálnej verzii podujatia celkovou sumou 5.000  eur. Za túto sumu bolo vysadených 7 nových stromov v mestskej časti Dúbravka vrátane ich celoročnej starostlivosti.

„Tento rok sme sa rozhodli projekt 10000 stromov pre Bratislavu podporiť sumou vo výške 1euro z každého registrovaného a riadne zaplateného účastníka a tiež sumou 1 euro za každé predané eventové tričko. Takže aj v tomto roku prispieva každý z vás svojou účasťou v iniciatíve spraviť z Bratislavy ešte zelenšie a krajšie mesto,“ povedal Peter Pukalovič.

 Aj tento rok bude Telekom Night Run oficiálnymi majstrovstvami Slovenska v behu na 10km. "Dodá to akcii výrazný punc atraktívnosti a podporí a posunie to aj celkovú športovú úroveň podujatia,“ neskrýval radosť riaditeľ podujatia, Jozef Pukalovič. Telekom Night Run bude aj tento rok zaradený do „Bežeckého pohára SAZ“, takže sa bude súperiť nielen o absolútne poradie, ale aj o body do celoročnej bežeckej súťaže.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?