Ako si bude viesť Slovan v novej sezóne hokejovej extraligy?

17.9.2021

Zdroj: HC Slovan

Páčil sa vám článok?

Čoskoro sa vhodí úvodné buly novej sezóny hokejovej extraligy, ktoré rozbehne ďalší kolotoč zápasov základnej časti s nadväzujúcim play-off. Súčasťou najvyššej slovenskej súťaže je už tretí rok po svojom návrate z KHL aj Slovan Bratislava. „Belasí“ sa v ďalšom súťažnom ročníku budú snažiť o prekonanie nastavenej latky z minulej sezóny.

Stopka v semifinále

Premiérový ročník Slovanistov po návrate z nadnárodnej kontinentálnej súťaže predčasne ukončila pandémia. V tom druhom však už Slovan stihol ukázať svoju silu. Na štvrté miesto po základnej časti dokázali hokejisti s orlom na hrudi nadviazať úspešným prechodom cez štvrťfinále, v ktorom zdolali Nitru. Následne ich čakala konfrontácia so Zvolenom. Úradujúci majster Slovenska však Bratislavčanov relatívne pohodlne vyradil a nakoniec získal aj majstrovský titul.

"Belasých" počas letnej prestávky určite potešila darovaná miestenka do hokejovej Ligy majstrov, kde sa predstavili ako držiteľ voľnej karty určenej pre klub s významným postavením. V prestížnej klubovej súťaži tak nastupujú oni a nie majstri zo Zvolena. Doterajšie výsledky však ich priaznivcom nepriniesli príliš veľa radosti.

Skladanie kádra

V hokeji je prestupové obdobie vždy veľmi rušné, čo potvrdzuje tiež počet hráčskych zmien. Viacero sme ich videli aj v hlavnom meste Slovenska. Súpisku belasého celku opäť raz doplnili aj zahraniční hokejisti. Do Bratislavy najprv prišli Kanaďan Matt MacKenzie a Fín Joona Jaaskelainen. Po nich si Slovan upísal Daniela Gachulinca a tiež dvojicu Američanov Andrewa Yogana a Williama Rapuzziho.

Slovanisti tiež siahli po talentovaných slovenských mladíkoch zo zámoria, takže si ich dres oblečú Andrej Golian či Samuel Hlavaj. Kabínu však opustili niektoré zvučné mená ako Andrej Meszároš (Trenčín) či Samuel Buček (Nitra). Opačnou stranou však spod Zoboru prišiel Daniil Fominykh.

Predkrm pred novou sezónou

Hokejisti 8-násobného slovenského šampióna odštartovali prípravnú časť na novú sezónu derby duelom s miestnym Bratislava Capitals, ktorý prehrali 0:5. Po tomto nezdare však naskočili na vlnu dobrých výsledkov. Postupne si pripísali šesť triumfov, z toho dva proti tímom z Rakúska. Po generálke s Košicami, ktorú vyhrali 2:1, prišli na rad vystúpenia v hokejovej Lige majstrov.

Bratislavčania cestovali na úvod k súperom. Vo Fribourgu a Leksande prehrali 2:5 a 3:5. Následne mal Slovan oba tímy doma, no opäť nestačil na Leksand a podľahol mu výsledkom 2:4. Dvojgolovým rozdielom sa skončil aj domáci duel s Fribourgom, kde opäť ťahal slovenský zástupca za kratší koniec.

Vylepšiť si náladu sa podarilo zverencom Roberta Dömeho pred dvomi týždňami, keď zdolali v príprave Graz 99ers výsledkom 4:1. Teraz ich čaká pätica duelov domácej súťaže, po ktorých nastúpia na záverečné stretnutia Ligy majstrov. Tam ich čaká už len český Třinec, ktorý ma rovnako ako Slovan, nula bodov.

V priazni bookmakerov

V minulom roku nedokráčali do finále, no v predikciách na tohtoročné celkové prvenstvo v lige patria k tým najhorúcejším kandidátom. Triumf v play-off predpovedá hokejistom Slovana napríklad Fortuna, ktorá na ich víťazstvo vypísala kurz 3,20. V tesnom závese sú popradskí „kamzíci“ s hodnotou 3,50. Až tretí je úradujúci majster zo Zvolena s kurzom 7,50.

Kurzová ponuka Fortuny už obsahuje aj stávky na prvé kolo našej extraligy. Slovan začína doma s Trenčínom. Podľa odborníkov čierno-žltej stávkovej kancelárie je favoritom. Hodnota 1,60 na domácich hovorí jasne o tom, ako asi tento duel skončí. Pre porovnanie, hostia z Trenčína disponujú kurzom 4,25.

V priazni bookmakerov je Slovan aj v iných spoločnostiach. V Tipsporte je na jeho víťazstvo v prvom ligovom stretnutí vypísaný kurz 1,50. Pre celkový triumf Bratislavčanov v najvyššej slovenskej súťaži, zvolili odborníci číslo 3,00, čo je v tejto spoločnosti rovnaká hodnota, akú má Poprad.

Ak by ste si chceli tipovanie prvého stretnutia spríjemniť, poznáme aj jednu zaujímavú ponuku. Získajte v DOXXbete bonus a stavte si na tento zápas za 20 eur bez rizika prehry. Kurz na Slovan je 1,51, na Trenčín 4,70. Predmetná odmena je súčasťou registračného bonusu, na ktorý má nárok každý nováčik. Ak sa pridáte ku komunite tipérov DOXXbetu, pri tipovaní hokejových zápasov Slovana môžete naraziť na stále výnimočný Bet Builder. Ten umožňuje umiestňovať na jeden tiket viacero udalostí z jedného zápasu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?